Categorieën

Service

Marelplein niet té glad

Marelplein niet té glad
Nieuws

Marelplein niet té glad

  • Redactie
  • 21-07-2020
  • Nieuws
Marelplein niet té glad
MAASSLUIS - De gemeente ontvangt regelmatig klachten over gladheid op de rijbaan van het Marelplein. De gemeente liet daarom op vrijdag 17 juli de rijbaan onderzoeken. Uit het onderzoek blijkt dat de stroefheid van de gebruikte straatstenen binnen de landelijke normen valt.

Vorig jaar koos de gemeente bij de aanleg van het Marelplein voor een nieuw type straatklinker. Deze steen is vlakker dan de normale straatsteen waardoor het verkeer dat over het Marelplein rijdt minder geluidsoverlast veroorzaakt. Het onderzoek wijst uit dat de vlakkere klinkers minder stroef zijn dan de stenen die normaal worden gebruikt maar dat de gladheid van de gebruikte straatklinkers binnen de landelijke normen valt.

Vervangen klinkers

Ondanks het onderzoekresultaat, neemt de gemeente de klachten van weggebruikers serieus. De gemeente bekijkt de mogelijkheden om de nieuwe vlakke klinkers te vervangen, gelijktijdig met het opnieuw inrichten van de Lange Boonestraat. Deze wegwerkzaamheden staan gepland voor 2021. Voor de veiligheid geldt tot die tijd op het Marelplein de adviessnelheid 30 kilometer per uur en worden weggebruikers met borden gewaarschuwd voor de mogelijk gladde stenen.