Categorieën

Service

Meer dan 12.000 euro schade na jaarwisseling

Meer dan 12.000 euro schade na jaarwisseling
Nieuws

Meer dan 12.000 euro schade na jaarwisseling

  • Redactie
  • 13-02-2024
  • Nieuws
Meer dan 12.000 euro schade na jaarwisseling

MAASSLUIS - De jaarwisseling kost de gemeente dit jaar €12.240,- aan schade. Dat meldt het college in een informatiebrief aan de gemeenteraad. De aangerichte schade is daarmee hoger dan vorig jaar. Toen bedroeg de schade €10.750,-.

Er zijn tijdens de jaarwisseling 24 prullenbakken, 5 verkeersborden en 1 bank vernield. In 8 ondergrondse containers is brand ontstaan door vuurwerk dat naar binnen is gegooid. De totale materiele schade bedraagt daardoor €12.240,-. Hierbij komen nog meerkosten door de inzet van extra personeel om alles op te ruimen. Er is geen schade aangericht aan scholen die eigendom zijn van de gemeente. Bij één niet-gemeentelijke basisschool zijn enkele ruiten vernield.

In de brief is verder te lezen dat er in Maassluis 4 bushokjes zijn vernield. Omdat de bushokjes geen eigendom zijn van de gemeente, is het onbekend wat het schadebedrag is en of er aangifte is gedaan van de vernielingen.

Brandweer en ambulance

De brandweer heeft tijdens de jaarwisseling 22 incidenten afgehandeld. Daarvan waren er 11 meldingen van containerbranden en 11 meldingen van buitenbranden. De ambulancedienst heeft in de regio 265 hulpmeldingen afgehandeld. Er is in Maassluis tussen 18.00 uur en 06.00 uur twee keer een ambulance ingezet.

Beheerste jaarwisseling

Het college spreekt van een ‘beheerste jaarwisseling’. ,,Er hebben zich gelukkig geen grote ongevallen voorgedaan. De schade is hoger dan in andere jaren. Wij hebben samen met alle partners en diensten veel energie gestoken in preventieve maatregelen die bijgedragen hebben tot het resultaat.”