Categorieën

Service

Meer natuurlijke verbinding tussen stad en platteland

Meer natuurlijke verbinding tussen stad en platteland
Uit

Meer natuurlijke verbinding tussen stad en platteland

  • Redactie
  • 20-12-2021
  • Uit
Meer natuurlijke verbinding tussen stad en platteland

Foto: Gemeente Maassluis

Samenwerking tussen Maassluis en Midden-Delfland

MAASSLUIS - Voor bezoekers van Maassluis en Midden-Delfland wordt het de komende jaren steeds interessanter een bezoek aan beide gemeenten te combineren. De mix van de schoonheid en plattelandse rust met de hectiek van de stad vormen hierbij de ideale basis. Met zowel plannen voor een sterke verbetering van het recreatieve wegennet als het een breed aanbod van interessante bezienswaardigheden zetten beide gemeenten zich nog meer op de kaart.

Natuurlijk is het ook nu al volop mogelijk de mooie kanten van beide gemeenten met een bezoek te ontdekken. Maar beide gemeenten vinden dat het kan nóg leuker, mooier en veiliger kan. De eerste stap is de aanleg van  een fiets- en wandelpad langs het water dat het centrum van Maassluis en het groene landschap van Midden-Delfland verbindt.

Wethouder Fred Voskamp van Maassluis: ,,Dit fietspad vormt een mooie, natuurlijke verbinding tussen het moois van beide gemeenten. Het gaat hierbij om een recreatief fiets- en wandelpad langs de Zuidvliet - de verbreding van het huidige pad over de Wipperskade. De bedoeling is dat dit snel gerealiseerd wordt."

Wethouder Smit van Midden-Delfland: ,,Hoe leuk is het om in één dag zowel het stadje Maassluis te bezoeken, als het uitgestrekte agrarisch weidelandschap van Midden-Delfland met haar knotwilgen, koeien, weidevogels en boerenproducten. En pik meteen het historische Maasland mee! En hoe doe je dat? Lopend, fietsend of varend, natuurlijk! We gaan er samen met Maassluis hard aan werken om onze wensen daadwerkelijk binnen enkele jaren te realiseren."

Mooie bestemming

In 2019 ontvingen zowel gemeente Maassluis als gemeente Midden-Delfland budget vanwege de uittreding van het Rijk uit het Recreatieschap Midden-Delfland. Naast het aanpassen van het fiets- en wandelpad zijn er plannen voor de verbetering van de bewegwijzering en de informatievoorziening voor toeristen, de aanleg van extra aanlegsteigers en de realisatie van een kunstuiting onder de A20.