Categorieën

Service

Mijn beste vriendin Anne Frank bij Cinema Classics

Mijn beste vriendin Anne Frank bij Cinema Classics
Uit

Mijn beste vriendin Anne Frank bij Cinema Classics

  • Redactie
  • 30-03-2023
  • Uit
Mijn beste vriendin Anne Frank bij Cinema Classics
MAASSLUIS - Op vrijdagochtend 14 april draaien we bij Cinema Classics in Theater Koningshof de indrukwekkende film ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’, over Hannah Gosler, die haar leven op het spel zette in de hoop haar sterk verzwakte vriendin Anne te kunnen helpen. Een ontroerende film over de twee meisjes, die je na deze film ook leert kennen als échte pubers van vlees en bloed.

Van Nazi-Duitsland naar Amsterdam – en concentratiekamp Bergen-Belsen

In de film ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ zie je hoe de vriendschap tussen Hannah Goslar en Anne Frank is ontstaan. In de jaren ’30 verhuisden ze beide met hun familie van Nazi-Duitsland naar Amsterdam. Vanaf de kleuterschool raken ze al bevriend. De film volgt de vriendinnen tijdens de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog. Hannah en Anne zitten inmiddels op het Joods Lyceum.

Ondanks de verplichte Jodensterren en de toenemende dreiging proberen de twee een zo normaal mogelijk leven te leiden. Typische puberonderwerpen als school, jongens, zoenen en niet luisteren naar je ouders komen voorbij. Wanneer de familie van Anne onderduikt, verliezen de vriendinnen elkaar drie jaar uit het oog. Vlak voor Annes dood, in het concentratiekamp Bergen-Belsen, vindt er nog een laatste ontmoeting plaats.

Typische pubers in een verschrikkelijk decor

Fragmenten uit concentratiekamp Bergen-Belsen worden afgewisseld met beelden van de laatste, iets meer zorgeloze jaren die Hannah en Anne in Amsterdam doorbrachten. Door de ogen van Hannah leer je icoon Anne Frank ineens ook heel anders kennen: als een echt meisje van vlees en bloed. Een wijze, bijdehante en soms zelfs vervelende puber die haar geheimen en dromen deelt met de veel rustigere Hannah. Maar vervelend of niet, één ding is zeker: de film ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ maakt indruk!

Benieuwd? Via www.theaterkoningshof.nl bestel je kaarten voor deze film op vrijdagochtend 14 april! Zien we je dan? Aanvang: 10.00 uur.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →