Categorieën

Service

Milieustraat blijft voorlopig alleen op afspraak open

Milieustraat blijft voorlopig alleen op afspraak open
Nieuws

Milieustraat blijft voorlopig alleen op afspraak open

  • Redactie
  • 16-07-2020
  • Nieuws
Milieustraat blijft voorlopig alleen op afspraak open
MAASSLUIS - De milieustraat aan de Heldringstraat in Maassluis is sinds eind mei, op afspraak, weer open. Wel zijn nog steeds extra maatregelen van kracht om het gebruik van de milieustraat zo soepel mogelijk te laten verlopen in deze coronatijd. Zo blijft de milieustraat voorlopig alleen op afspraak open.

Voor een bezoek aan de milieustraat moet eerst een afspraak worden gemaakt zodat het aantal mensen dat tegelijkertijd afval komt brengen, beperkt blijft en iedereen de voorgeschreven 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Maak een afspraak via www.maassluis.nl/milieustraat. Hier vindt u ook meer informatie. Inwoners en ondernemers kunnen grofvuil en ander niet-huishoudelijk afval brengen van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. 

Alleen Maassluizers

Alleen inwoners en ondernemers van Maassluis kunnen grofvuil en ander niet-huishoudelijk afval naar de milieustraat brengen. Daarom moeten inwoners een geldig identiteitsbewijs én een recent poststuk op een adres in Maassluis kunnen tonen. Daarnaast moeten zij de bevestiging van de afspraak kunnen overhandigen. Medewerkers van bedrijven hebben alleen toegang als zij hun bedrijfsadres binnen de gemeente Maassluis kunnen aantonen met een recente inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Verkeersmaatregelen

Om de overlast door extra verkeerdrukte in de omgeving van de Heldringstraat te beperken, is het voor Maassluizers die afval komen brengen, alleen mogelijk vanaf de kant van de Elektraweg naar de milieustraat te rijden. Hiervoor staan omleidingsroutes aangegeven. Om te zorgen dat doorgaand verkeer de Heldringstraat kan blijven gebruiken, is er voor de wachtende bezoekers van de milieustraat een opstelplaats gemaakt.

Ophaalronde grofvuil op woensdag stopt

Wilt u het grofvuil liever aan huis laten ophalen door Stadsbedrijf dan kunt u een afspraak maken via www.maassluis.nl/grofvuil. Houd rekening met een wachttijd voordat het grofvuil bij u kan worden opgehaald. Vanaf augustus kan in Maassluis weer alleen op woensdag grofvuil aan huis worden opgehaald. De extra ophaalronde van grofvuil op donderdagen stopt dan omdat de milieustraat weer open is.