Categorieën

Service

Minderjarige met machete na achtervolging aangehouden

Minderjarige met machete na achtervolging aangehouden
112

Minderjarige met machete na achtervolging aangehouden

  • Redactie
  • 22-02-2023
  • 112
Minderjarige met machete na achtervolging aangehouden

Fotografie: 112MaasMedia

MAASSLUIS - Een minderjarige jongen is dinsdagavond 21 februari aangehouden na een achtervolging te voet bij metrostation Maassluis Centrum. De jongen had een groot mes op zak. De aanhouding is te danken aan uitstekend werk van de politie.

Na afloop van een aanrijding voor metrostation Maassluis-centrum stonden agenten de verdere afhandeling te bespreken. De wijkagent van dit gebied rook een wietlucht komend vanuit het metrostation en besloot samen met een andere agent een kijkje te gaan nemen.

Op het moment dat de agenten richting een jongen op het perron lopen, gaat deze jongen er direct vandoor. Hij rent weg en springt het metrospoor op. Agenten renden er direct achteraan via het perron, de situatie was te gevaarlijk voor de agenten om ook het spoor op te springen. Een agent en twee persfotografen van 112Maasmedia, die nog bij de aanrijding stonden, renden naar de verdachte toe en wisten hem te pakken te krijgen.

De minderjarige jongen is naar de grond gewerkt en daar bleek al snel waarom hij wegrende. De jongen bleek een grote machete in zijn broeksband te hebben. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen.

Na de aanhouding rook de wijkagent ook een wietlucht uit een geparkeerde auto komen die voor het metrostation stond. Bij controle bleek de bestuurder wiet te roken. Hem is een rijverbod opgelegd.