Categorieën

Service

Mirna wil naar Denemarken voor opleiding glasblazen

Mirna wil naar Denemarken voor opleiding glasblazen
Nieuws

Mirna wil naar Denemarken voor opleiding glasblazen

  • Redactie
  • 03-02-2022
  • Nieuws
Mirna wil naar Denemarken voor opleiding glasblazen

Mirna den Ouden

MAASSLUIS – De Maassluise kunstenares Mirna den Ouden wil graag een opleiding glasblazen doen in Denemarken. Daar heeft ze hulp bij nodig, zo meldt de stichting Maassluise Kunstenaars.

,,Aan de Stichting Maassluise Kunstenaars nemen ook kunstenaars deel die door ons ‘jong talent’ worden genoemd. Mirna den Ouden is zo’n jong talent”, aldus de Stichting Maassluise Kunstenaars. ,,Onlangs schreef ze over haar droom en hoe dat gestalte gaat krijgen door een opleiding glasblazen in Denemarken. Om die droom te verwezenlijken vroeg ze ook of wij - kunstenaars, vrienden, familie, kennissen - haar financieel zouden willen steunen. Want inclusief de reis- en verblijfkosten is dat natuurlijk best kostbaar. We kregen er zelfs een keurige begroting bij!”

Ambacht

Glasblazen is hét ambacht  van Mirna. ,,Glas is het materiaal waar ik de rest van mijn leven mee wil werken. Glas is magisch, het is hard maar als je het extreem maakt wordt het vloeibaar en bewerkbaar. Wanneer je glas bewerkt telt elke minuut en elke beweging, alles heeft invloed op je eindresultaat. Het is een constant spel waar je speelt met hitte, de tijd en jouw uithoudingsvermogen.”

Er is volgens Mirna in Nederland weinig aanbod voor om dit ambacht te ontwikkelen. ,, Op dit moment doe ik een studie van één dag per week in België, waar ik les krijg in het glasblazen en assisteer ik een glasblazer in Zutphen. Daar doe ik veel ervaring op, maar om echt te kunnen doorzetten met mijn droom is het nodig om vaker te kunnen oefenen.”

Studeren

De kunstenares krijgt de kans om vijf maanden te studeren aan The Royal Danish Academy of Arts. ,,Daar heb ik heel veel zin in! The Royal Danish Academy heeft een uitgebreide glasafdeling, waar ik veel kan oefenen om dit ambacht beter onder de knie te krijgen. Heel graag maak ik van glasblazen mijn beroep, daarom grijp ik deze kans graag aan!”

Wil je Mirna steunen en haar helpen haar doel te bereiken? Elke bijdrage is welkom via NL19 INGB 0000 9848 10 t.n.v. J.W. den Ouden. Wil contact opnemen met Mirna? Dat kan via [email protected], mobiel 06-11802930.