Categorieën

Service

Nachtmetro pas mogelijk vanaf 2026

Nachtmetro pas mogelijk vanaf 2026
Nieuws

Nachtmetro pas mogelijk vanaf 2026

  • Redactie
  • 20-10-2023
  • Nieuws
Nachtmetro pas mogelijk vanaf 2026

MAASSLUIS - Het is pas na 2026 mogelijk een nachtmetro naar Maassluis te laten rijden. Voordat een nachtmetro kan rijden, zijn er namelijk aanpassingen aan het spoor en de omgeving nodig.

De gemeente Maassluis is op verzoek van de gemeenteraad in overleg gegaan met de MRDH en de gemeenten Rotterdam, Vlaardingen en Schiedam om mogelijk aan te sluiten bij de zogenoemde weekendmetro. Deze gemeenten hebben namelijk ook de wens om de metro op vrijdag- en zaterdagavond langer door te laten rijden. ,,Uit het gevoerde overleg blijkt dat er aanpassingen aan het spoor en de omgeving nodig zijn”, meldt wethouder Sjef Evers in een informatiebrief aan de gemeenteraad. ,,Er moet worden uitgezocht wat dit financieel betekent. Door deze aanpassingen is de nachtmetro pas mogelijk vanaf 2026.”

Er wordt momenteel onderzocht of er genoeg ruimte is in de milieuvergunning om aan te sluiten bij de weekendmetro vanwege de uitbreiding van de geluidsbelasting. ,,Als de aanpassingen zijn voltooid, is het de vraag of de RET in 2026 voldoende personeel heeft om deze ritten uit te kunnen voeren. Op dit moment is dat (nog) niet het geval en moet de RET ook een oplossing vinden voor de afgeschaalde roosters en trajecten.”

De wethouder meldt verder dat de uitbreiding van twee uur op vrijdag en zaterdag mogelijk geregeld kunnen worden in een afzonderlijke concessie. ,,Het dagelijks bestuur van de MRDH houdt zich actief met dit onderwerp bezig, maar kan nog geen preciezere tijdsschatting geven.”