Categorieën

Service

Nieuw medialokaal voor Samen Digitaal Wijzer

Nieuw medialokaal voor Samen Digitaal Wijzer
Uit

Nieuw medialokaal voor Samen Digitaal Wijzer

  • Redactie
  • 29-11-2022
  • Uit
Nieuw medialokaal voor Samen Digitaal Wijzer

Fotografie: Pim Dekker

MAASSLUIS - Op donderdagmiddag 24 november jl. is het nieuwe medialokaal van Theater Koningshof officieel geopend door wethouder Wethouder Corine Bronsveld-Snoep, Wim Staessens (directeur Theater Koningshof) en Gijs van Eijsden (voorzitter Samen Digitaal Wijzer). Het medialokaal is speciaal ingericht om de digitale vaardigheden van inwoners van 50+ te verbeteren.

Een samenwerking tussen Theater Koningshof en Samen Digitaal Wijzer
De Chopin, één van de zalen van Theater Koningshof, is het afgelopen jaar volledig omgebouwd tot Medialokaal. De verbouwing kwam tot stand in samenspraak met de computervereniging Samen Digitaal Wijzer en Gemeente Maassluis. Dankzij een gulle donatie van Samen Digitaal Wijzer en bijdrages van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het Oranjefonds kon de verbouwing daadwerkelijk plaatsvinden.

,,De gezamenlijke investering met Samen Digitaal Wijzer is uniek in zijn soort. We waarderen het enorm dat wij de verbouwing gezamenlijk hebben kunnen realiseren. Het partnerschap en de samenwerking met de computervereniging is iets waar wij ontzettend trots op zijn,” aldus directeur Wim Staessens.

Actuele digitale cursussen binnen een sociale ontmoetingsplaats
Dankzij het volledig vernieuwde medialokaal kan de vereniging Samen Digitaal Wijzer een actueel aanbod aan cursussen geven. Er worden nieuwe besturingssystemen (zowel mobiel als voor computers) besproken, maar er wordt ook ingegaan op beveiliging en optimalisatie van computers. Senioren kunnen ook leren hoe zij om moeten gaan met programma’s van Microsoft Office.

De computervereniging Samen Digitaal Wijzer is van ontzettende waarde gebleken voor Maassluis. Voorzitter Gijs van Eijsden zegt hierover: ,,We zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een club van meer dan 180 leden. We hebben menig inwoner van Maassluis digitaal vaardiger gemaakt, maar hebben ook een sociale functie. Onze vereniging is een sociale ontmoetingsplaats, zowel digitaal als fysiek. Wij kunnen als vereniging niet zonder onze leden en werken voor hen, maar vooral ook dankzij en met hen. Kortom: we doen het echt samen.”

Een gemoderniseerd lokaal dat volop mogelijkheden biedt
Het nieuwe medialokaal van Theater Koningshof en Samen Digitaal Wijzer is een pareltje om trots op te zijn. ,,Het medialokaal is voorzien van een groot scherm. Dit is voor ons het allermooiste gereedschap bij het geven van cursussen,” vertelt Gijs van Eijsden trots. ,,Hiermee hebben wij alles tot onze beschikking om onze leden op weg te helpen om digitaal vaardiger te worden en hen op verschillende digitale niveaus cursussen aan te bieden.”

Ook wethouder Corine Bronsveld is trots op de vereniging, maar ook op de samenwerking tussen Samen Digitaal Wijzer en Theater Koningshof: ,,De samenwerking die wij voor het medialokaal hebben kunnen zien, is er een heel bijzondere. En als gemeente zijn wij natuurlijk ontzettend blij met de inzet van Samen Digitaal Wijzer om onze inwoners digitaal vaardiger te maken.”

Ben je benieuwd geworden naar het aanbod van Samen Digitaal Wijzer? Neem dan eens een kijkje op https://sckmaassluis.nl/.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →