Categorie├źn

Service

Nieuw talud Noordgeer wordt ingezaaid met gras

Nieuw talud Noordgeer wordt ingezaaid met gras
Nieuws

Nieuw talud Noordgeer wordt ingezaaid met gras

  • Redactie
  • 13-04-2021
  • Nieuws
Nieuw talud Noordgeer wordt ingezaaid met gras
MAASSLUIS – Het nieuwe talud dat de kademuur aan de Noordgeer-Heldringstraat moet vervangen, wordt ingezaaid met gras. Dat blijkt uit een informatiebrief van het college aan de gemeenteraad.

In het Programma van Eisen heeft het Maassluise college de keuze gemaakt de taludconstructie te bekleden met stortsteen, zetsteen en gras. ,,Het stortsteen wordt onder water aangebracht tot ongeveer NAP, dat is net boven de gemiddelde laagwaterstand. Vanaf NAP wordt zetsteen aangebracht met als uitgangspunt hergebruik van basaltzuilen uit de bestaande kademuur tot de hoogste waterstand. Onderzocht moet worden of dit mogelijk is. Het bovenste stuk zal worden ingezaaid met een grasmengsel.”

Flora en fauna

Het college wil er verder voor zorgen dat de omgeving één geheel wordt. ,,Daarom is besloten de kop van de haven ook te bekleden met steen en gras. Met de gekozen taludbekleding krijgt de flora en fauna een kans zich hier te vestigen net als langs de Koning Willem Alexander Boulevard. In de voorbereiding zal ook worden gekeken of we bij realisatie de natuur een ‘handje’ kunnen helpen door planten aan te brengen die zich hier niet heel snel vestigen.”

Voorlopig Ontwerp

Met het vastgestelde Programma van Eisen gaat het project de volgende fase in: het Voorlopig Ontwerp. De verwachting is dat het Voorlopig Ontwerp in het derde kwartaal gereed is. Dan zal een thema-avond voor de gemeenteraad worden georganiseerd.