Categorieën

Service

Nieuwkomers tekenen participatieverklaring

Nieuwkomers tekenen participatieverklaring
Nieuws

Nieuwkomers tekenen participatieverklaring

  • Redactie
  • 08-09-2021
  • Nieuws
Nieuwkomers tekenen participatieverklaring
MAASSLUIS - Twaalf nieuwkomers in de gemeente Maassluis tekenden dinsdag 7 september 2021 een participatieverklaring op het stadhuis. De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering van nieuwkomers met een verblijfsvergunning.

Burgemeester Edo Haan en wethouder Sjoerd Kuiper ontvingen de nieuwkomers in het stadhuis. De burgemeester sprak de deelnemers en hun familie toe. ,,Als burgemeester van Maassluis heet ik jullie van harte welkom in onze stad. Ik hoop dat jullie hier met plezier wonen, werken en leven. Maassluis is een stad waarin wij oog hebben voor elkaar. Wij kijken naar elkaar om en proberen samen te leven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de stad en mee kan doen.''

Fundamentele waarden
Een belangrijk onderdeel van de inburgering van de nieuwkomers zijn drie workshops waarin zij leren over de gebruiken, normen en waarden in Nederland. Deelnemers die de workshops hebben afgerond, ondertekenden in het stadhuis de participatieverklaring. Hierin verklaren zij de rechten, plichten en fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving te kennen en te respecteren.

Felicitaties
Nadat de deelnemers de participatieverklaring hadden ondertekend, werden ze persoonlijk door burgemeester Haan en wethouder Kuiper gefeliciteerd en ontvingen ze een presentje.