Categorieën

Service

NLdoet! Doet u mee?

NLdoet! Doet u mee?
Nieuws

NLdoet! Doet u mee?

  • Redactie
  • 14-02-2024
  • Nieuws
NLdoet! Doet u mee?

NLdoet in 2023

MAASSLUIS - Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

Ook in Maassluis is er genoeg te vinden waarbij ze jou zeker kunnen gebruiken. Een paar uurtjes de handen uit de mouwen steken en met anderen iets moois maken, een project afmaken of helpen waar dat ‘gewoon’ nodig is. We hebben een paar activiteiten voor u op een rijtje gezet:

Taalwandeling door Maassluis

Ontmoet elkaar tijdens een taalwandeling en ontdek samen het verhaal van Maassluis! De Bibliotheek de Plataan zoekt enthousiaste Maassluizers, die samen met nieuwe stadsgenoten het verhaal van Maassluis willen beleven. De route brengt de koppels langs bijzondere plekken in de stad. Bekende en onbekende Maassluizers vertellen over hun favoriete plek en hun passie voor taal. Bij erg slecht weer wordt in de bibliotheek een alternatieve activiteit aangeboden.

Korpsschip ‘Rigel’

Ter voorbereiding op de dokbeurt van het korpsschip 'Rigel', die dienst doet als clubhuis van de jeugdvereniging, moet het achterdek en de goten schoongemaakt worden en geverfd.

Scouting Paulusgroep Maassluis

Op 16 maart wil de scouting diverse zaken aanpakken, zoals: een grote schoonmaak van het clubhuis, groenonderhoud en het maken van opbergkisten voor in de opslag.

DrieMaasHave

Op vrijdag 15 maart willen wij de tuinen van DrieMaasHave weer opknappen, zodat hij voor de lente er weer mooi bijstaat. Dit willen we gezamenlijk doen met de bewoners van DrieMaasHave.

Het volledige overzicht van projecten voor en in Maassluis vind je hier! Daar kun je je ook inschrijven.