Categorie√ęn

Service

Nog geen besluit over aanbieden grofvuil vanuit Maasland

Nog geen besluit over aanbieden grofvuil vanuit Maasland
Nieuws

Nog geen besluit over aanbieden grofvuil vanuit Maasland

  • Redactie
  • 11-02-2022
  • Nieuws
Nog geen besluit over aanbieden grofvuil vanuit Maasland
MAASSLUIS – Er is nog geen besluit genomen over het aanbieden van grofvuil door inwoners van Maasland. Dat benadrukt het Maassluise college van burgemeester en wethouders na schriftelijke vragen van het CDA Maassluis.

Het bestuur van Midden-Delfland heeft de gemeente Maassluis gevraagd of het mogelijk is dat hun inwoners gebruik kunnen maken van de milieustraat in Maassluis. ,,Wij zijn uiteraard een goede buur”, meldt burgemeester Edo Haan namens het college. ,,Daarom onderzoeken wij nu op welke wijze dat het beste kan. Er zijn nu gesprekken met de afvalverwerker. Immers, als wij meer inwoners gaan bedienen in de milieustraat leidt dat tot meer afval en meer kosten.”

Het CDA Maassluis wilde allereerst van het college weten waarom de gemeenteraad nog niet is geïnformeerd over het besluit. Dat is volgens het college omdat er nog geen sprake is van een besluit. ,,Er zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt. Wij delen u standpunt dat inwoners van Maassluis niet gaan betalen voor afval uit andere gemeenten. Als er afspraken worden gemaakt en er een besluit is genomen, gelden voor de inwoners van Midden-Delfland uiteraard dezelfde regels als voor onze eigen inwoners.”

Volgens het college levert een eventuele samenwerking een meerwaarde op Maassluis. ,,De dienstverlening zal meer kostendekkend zijn in de exploitatie. Samenwerking heeft daarnaast ook duurzaamheids- en milieuvoordelen. Voor veel inwoners van Maasland, is onze milieustraat dichterbij dan die van Delft of Rijswijk. Het is onze verwachting dat dit kan binnen onze huidige capaciteit, eventuele uitbreiding zal ook uit de dienstverleningsovereenkomst worden bekostigd.”