Categorieën

Service

Nog geen metro naar strand deze zomer

Nog geen metro naar strand deze zomer
Nieuws

Nog geen metro naar strand deze zomer

  • Redactie
  • 12-07-2022
  • Nieuws
Nog geen metro naar strand deze zomer
MAASSLUIS/HOEK VAN HOLLAND – De metro naar het strand van Hoek van Holland rijdt deze zomer nog niet met passagiers. Rotterdamse mobiliteitswethouder Vincent Karremans geeft aan dat hij niet verwacht dat de metro naar zee voor oktober 2022 met passagiers gaat rijden.

Er zijn op dit moment ‘veiligheidsblokkerende bevindingen’ die eerst moeten worden opgelost. ,,Het gaat hier om bijvoorbeeld de fundering van een aantal bovenleidingsmasten. Dit in combinatie met de doorlooptijden van het proefrijden en de indienststellingvergunning, maakt dat het nog niet realistisch en verantwoord is om Metro aan Zee deze zomer nog in exploitatie te laten gaan.”

De verwachting is dat de metro met passagiers niet voor oktober 2022 kan rijden. ,,Ik vind het, in het bijzonder voor de strandbezoekers, erg vervelend dat zij deze zomer nog geen gebruik kunnen maken van deze metroverbinding naar het strand van Hoek van Holland. Strandbezoekers kunnen deze zomer wel gebruik maken van bus 611 die in vier minuten van het tijdelijke busstation Hoek van Holland Haven richting strand rijdt.”