Categorie├źn

Service

Nog geen metro naar zee dit jaar

Nog geen metro naar zee dit jaar
Nieuws

Nog geen metro naar zee dit jaar

  • Redactie
  • 12-11-2022
  • Nieuws
Nog geen metro naar zee dit jaar
MAASSLUIS- Tsja, het viel eigenlijk wel te verwachten. De voorzichtige schattingen gingen tot dusver uit van eind november als moment dat Maassluizers met de metro naar het strand konden reizen. Maar het zal niet gaan gebeuren, dit jaar niet.

Rotterdamse wethouder Vincent Karremans liet gisteren aan de Rotterdamse gemeenteraad weten dat hij pas rond Kerstmis een datum van de opening denkt te kunnen bekendmaken. ,,Op dit moment wordt alles op alles gezet om zo snel mogelijk te starten met de dienstregeling”, aldus de wethouder. Hij stelde ook dat hij het vervelend vindt voor de strandbezoekers en ondernemers dat nieuwe uitstel onvermijdelijk is.

De zogenoemde indienststellingsvergunning moet nog worden afgegeven, maar dat gebeurt waarschijnlijk komende week. Daarna zal er worden proefgereden. Daarna volgt pas de toestemming om met passagiers naar het strand te rijden.

Tot het zover is, blijven reizigers gebruik maken van bus 611 die vanaf het tijdelijke station Hoek van Holland Haven richting strand rijdt.