Categorieën

Service

Ondernemen in tijden van crisis: de personal trainer

Ondernemen in tijden van crisis: de personal trainer
Nieuws

Ondernemen in tijden van crisis: de personal trainer

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 16-04-2020
  • Nieuws
Ondernemen in tijden van crisis: de personal trainer
MAASSLUIS/REGIO – Lekker sporten in de sportschool of op het voetbalveld? Een balletje over het net meppen met de volleybaltraining of eindelijk kampioen worden na een in eerste instantie perfect seizoen? Het is allemaal gestopt en voor nogal wat sporters is dat heel wrang. Vooral als je dagelijks lesgeeft in de sportschool, aan amateursporters die in vorm willen komen en blijven of aan professionals die zich willen verbeteren. Wat moet je dan als personal trainer?

Gideon Steeds is personal trainer bij Perfect Performance, een bekende sportschool in Schiedam. Die is nu gesloten dus moet Gideon zichzelf maar in ‘in shape’ houden? Hoe gaat het dusver in deze coronacrisis?

,,We zijn eigenlijk nog steeds dagelijks bezig om cliënten in vorm te houden en (te helpen met) trainen, maar dan anders dan gebruikelijk’’, vertelt Gideon. ,,In eerste instantie stopten we bij Perfect Performance met de groepslessen. Dat kon nog in het begin van deze crisis en de één op één lessen mochten doorgaan met de nodige voorzorgsmaatregelen. Voldoende afstand houden, de omgeving en de materialen steeds weer desinfecteren en nooit meer dan drie mensen tegelijk in de sportschool. Totdat er een nog striktere noodverordening ingesteld werd en de locatie moest sluiten. Dat betekende natuurlijk veel teleurstelling, bij onze cliënten en bij onszelf. In eerste instantie dan, want we konden twee dingen doen: voorlopig helemaal stoppen of zoeken naar veilige alternatieven. En die hebben we gevonden. We geven vanuit Perfect Performance online trainingen via een videoverbinding, waaraan een grotere groep mensen kan deelnemen. Daarnaast hebben we gekozen voor buitentrainingen, en die zijn 1 op 1 met minimaal twee meter afstand tussen personal trainer en cliënt. Daarbij spreken we een plek af en dat is doorgaans redelijk dicht bij de woning van die cliënt. En dus ook regelmatig in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen, want als de mensen niet naar onze sportschool kunnen komen dan komen wij naar de mensen. Ik faciliteer de attributen, die worden zorgvuldig steeds weer goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. En we worden nu natuurlijk geholpen door het mooie lenteweer’’.

Bij Perfect Performance loop je niet binnen om zelf te trainen maar je wordt er altijd begeleid. Dat is dus wat Gideon en zijn collega’s nu nog steeds doen, persoonlijk begeleiden. ,,Bij Perfect Performance geven we ook trainingen en cursussen aan personal trainers. Dat gebeurt dan door eigenaar Dogan Tekin en door Guy Droog, die hun kennis, kunde en ervaring doorgeven aan andere personal trainers. Andere collega’s van de sportschool hebben weer hun eigen specialisaties. Voor mijzelf is het begonnen als hobby en heb mij er door middel van zelfscholing en cursussen steeds verder in verdiept. Ik vind het vooral heerlijk om anderen weer te helpen met fit worden en blijven. Dat doe ik dan naast een  baan bij een bedrijf in Ridderkerk. Dat zijn bij elkaar opgeteld lange weken, maar wel met veel voldoening’’.

En als de crisis voorbij is, dan weer ‘gewoon’ trainen binnen de muren van de sportschool in Schiedam? ,,Deels wel’’, aldus Gideon. ,,Maar er zijn ook cliënten die dit zo leuk vinden dat ze het na de crisis ook willen blijven doen; in de buitenlucht blijven trainen als het weer het toelaat. Momenteel zijn we gesloten in Schiedam, maar door de geboden alternatieven bereiken we vrijwel alle cliënten. En houden we het veilig’’.