Categorieën

Service

Ongenadig pak slaag voor Maassluise korfballers

Ongenadig pak slaag voor Maassluise korfballers
Sport

Ongenadig pak slaag voor Maassluise korfballers

  • Sander van Aalst
  • 06-02-2023
  • Sport
Ongenadig pak slaag voor Maassluise korfballers
MAASSLUIS - Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden was vooraf duidelijk. Maar, na twee nederlagen op rij voor koploper Excelsior op rij, had Maassluis ook wel op resultaat gehoopt. Die hoop bleek ijdel. De ploeg van coach Johan van Barneveldt had in Delft weinig in de melk te brokkelen: 36-21

Excelsior – Maassluis 36-21 (18-10)

In Delft was het Maassluis dat voor het eerst de korf raakte. Dankzij een benutte strafworp van Mark van der Vaart namen de gasten brutaal de leiding. Het zou de eerste en enige keer zijn dat de koploper op achterstand zou komen. Tot 8-7 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna nam Excelsior het heft in handen. In het tweede gedeelte van het eerste bedrijf gaf de thuisploeg gas en stuurde het Maassluis gedesillusioneerd richting de kleedkamers: 18-10.

Na het doelpuntenfestijn in de eerste helft had de tweede een formaliteit kunnen zijn, waarin Excelsior wellicht de touwtjes wat kon laten vieren. Niets bleek minder waar. De Delvenaren hadden er zin en trakteerden het thuispubliek, dat de wedstrijd tussen Excelsior 2 en Maassluis 2 wegens te weinig spelers door de neus geboord zag worden, op nóg meer doelpunten. In totaal vielen er zesendertig Delftse doelpunten, bijna gelijk verdeeld over de heren en dames, waar Maassluis niet verder kwam dan eenentwintig.

Maassluis blijft ondanks de nederlaag zesde in de eerste klasse G, maar zag achtervolger Weidevogels een puntje dichterbij komen. Zij staan nu, dankzij een doelpuntrijk gelijkspel tegen Kinderdijk (29-29), samen met IJsselvogels op een gedeelde laatste plaats. Twee punten achter Maassluis.

Zaterdag staat de volgende lastige wedstrijd op het programma voor Maassluis. Dan komt Kinderdijk, ooit getraind door Van Barneveldt, op bezoek in de Olympiahal. De heenwedstrijd werd verloren door Maassluis, maar de ploeg zal gebrand zijn op resultaat.

Wedstrijden 11 februari 2023

18:00 uur Maassluis 1 – Kinderdijk 1
16:45 uur Maassluis 2 – Kinderdijk 2
14:20 uur Maasluis A1 - Avanti A1
13:10 uur Maassluis B1 - Nieuwerkerk B1

Algemene info: Henne Bloem - [email protected] / www.ckcmaassluis.nl