Categorieën

Service

Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes
Nieuws

Opgeruimd staat netjes

  • Redactie
  • 15-02-2022
  • Nieuws
Opgeruimd staat netjes

Janneke's column

Het was tijd. De planken konden niks meer dragen en het was gewoonweg een zooitje. Het was tijd om mijn boekenkast op te ruimen.

De boekenkast is onze trots in de woonkamer. Mijn vriend en zijn vader hebben die een aantal jaar geleden zelf in elkaar geknutseld. Geloof mij: de hele wereld kan vergaan, maar dan staat de kast nog overeind. Steviger krijg je ze niet.

Het kon niet meer. Boeken overal. Gestapeld, geschoven, gepropt… Tijd voor orde in de chaos.

Dat betekent: alles eruit en opnieuw inrichten. Tijdens het opruimen doorloop ik verschillende fases. Herken je dat? Vol motivatie begon ik aan de klus. Halverwege kreeg ik spijt: wat een werk! Als tenslotte alles weer een plekje heeft gekregen en er gezellig uitziet, komt pas dat voldane gevoel.

Ik ben dol op mijn boeken. Een fractie van mijn collectie staat in de boekenkast in m'n woonkamer, de rest ligt nog op zolder bij m’n ouders. Jarenlang spaarde ik het ene na het andere boek bij elkaar. Geen wonder dat ik bij een boekenwinkel kwam te werken, waarna m’n collectie helemaal een vlucht nam.

Tijdens het terugzetten van de boeken in m'n kast, vind ik het heerlijk om de werken door m’n handen te laten gaan. Sommige verhalen kwamen meteen weer tot leven. Dat is de magie van lezen. Even in een andere wereld zijn. Alles is mogelijk. En dat verdient een opgeruimde kast, vind je niet?

Janneke's column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Mijn schrijfsels lees je in deze wekelijks terugkerende rubriek: Janneke's column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.