Categorieën

Service

Opnieuw een Maassluizer overleden aan coronavirus

Opnieuw een Maassluizer overleden aan coronavirus
Gezond

Opnieuw een Maassluizer overleden aan coronavirus

  • Redactie
  • 18-04-2020
  • Gezond
Opnieuw een Maassluizer overleden aan coronavirus
MAASSLUIS – Vandaag is opnieuw een Maassluizer bezweken aan het coronavirus. Dat brengt het totaal op twee. 14 van onze stadsgenoten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. 40 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus. In Vlaardingen zijn er 158 mensen besmet, liggen er 30 in het ziekenhuis en zijn er tien overleden. 122 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 35 in het ziekenhuis. Vier inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 1.140 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 31.589. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 142, gisteren stierven er 144 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 3.601 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 129 naar 9.594.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.