Categorie├źn

Service

Opruimestafette bijna op de helft!

Opruimestafette bijna op de helft!
Nieuws

Opruimestafette bijna op de helft!

  • Redactie
  • 16-03-2023
  • Nieuws
Opruimestafette bijna op de helft!
MAASSLUIS - Op 15 maart waren IKC de Regenboog en IKC het Balkon aan de beurt in de opruimestafette. Na een korte instructie van juf Mies van Stichting Lawine vertrokken ca. 30 leerlingen van de Regenboog in twee groepen om zwerfvuil te verzamelen. En wel via verschillende routes naar het verzamelpunt in de Koningshof.

Hier namen ook weer twee groepen van het Balkon het 'stokje' (de grijpers) over. Maar niet voordat wethouder Denise Mulder aan leerlingen van beide scholen het glaskunstwerk voor de klas, ter herinnering aan de actie, had uitgereikt. Alle deelnemers kregen ieder een leuke button 'clean team'. De leerlingen van het Balkon vervolgden de estafette en gingen daarna in groepjes langs twee routes naar hun school.

Van beide scholen waren de leerlingen enthousiast en verwonderden zich soms over wat er allemaal als zwerfvuil verzameld en opgeruimd werd. De estafette is hiermee bijna op de helft. Volgende weken gaan nog 6 basisscholen van Maassluis verder. En het vermelden waard, ook nu weer veel dank aan hulp ouders en vrijwilligers om de kinderen te begeleiden.