Categorieën

Service

Papierknipkunst in het Douanehuisje in Maassluis

Papierknipkunst in het Douanehuisje in Maassluis
Uit

Papierknipkunst in het Douanehuisje in Maassluis

  • Redactie
  • 02-03-2022
  • Uit
Papierknipkunst in het Douanehuisje in Maassluis

Papierknipkunst van Sandra Westgeest.

MAASSLUIS - Het Douanehuisje wordt in maart bemand door leden van de Nederlandse Vereniging van Papierknipkunst. De vereniging koestert de oude traditie van het papierknippen.

Negen van de ruim driehonderd leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst, opgericht in 1983, laten in maart hun recente werk zien in het Douanehuisje. Al in de 17e eeuw werd in Nederland sierwerk in papier geknipt door amateurs en professionele kunstenaars. In de 19e eeuw werd papierknippen een volkskunst die in de 20e eeuw dreigde te verdwijnen.

Na de oorlog werd het papierknippen nieuw leven ingeblazen. Sindsdien wordt er weer volop geknipt in ons land. Uit de zeer afwisselende expositie, te zien in het Douanehuisje, blijkt dat knippen al lang meer is dan de bekende silhouetjes. De exposanten zijn: Hannah Oud-Biemold, Maja Houtman, Janna van Zuijlen, Paula Versnick, Carien Carton, Sandra Westgeest, Gabie Bakker, Carin van Dongen en Marius de Schaar.

Openingstijden

De expositie van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst is van zaterdag 5 maart tot en met zondag 27 maart gratis te bezoeken op elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Meer over de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst vind je op www.papierknippen.nl.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of [email protected].