Categorieën

Service

Parklif/ve Festival van start gegaan

Parklif/ve Festival van start gegaan
Uit

Parklif/ve Festival van start gegaan

  • Redactie
  • 08-08-2022
  • Uit
Parklif/ve Festival van start gegaan
MAASSLUIS - Na een prachtige, zonovergoten kerkdienst in de openlucht op 7 augustus is Parklif/ve Festival op maandag 8 augustus officieel van start gegaan. Tot en met zondag 14 augustus kun je in het park achter Theater Koningshof genieten van allerlei culturele activiteiten. Bob van Rutten is coördinator Horeca & Facilitair bij Theater Koningshof en is verantwoordelijk voor de horeca en faciliteiten van Parklif/ve Festival. Samen met Marjan de Groot, manager Publiciteit, Projecten en Programmering bij Theater Koningshof en met ondersteuning van Team Publiciteit heeft hij Parklif/ve Festival dit jaar georganiseerd.

Jong talent en gevestigde namen

De aftrap van het festival werd op maandagochtend verzorgd door het Jeugdtheaterhuis Maassluis en Samen Randstad. En dat betekende een park vol blije kinderen! Sommigen leerden in een natuurworkshop alles over de bij, anderen zijn begonnen met het maken van een eigen mini-voorstelling. “Dinsdag voeren ze hun voorstelling op in de tent waar zaterdag Guido Weijers op het podium staat. Hoe tof is het om jong talent zo’n kans te kunnen bieden?”

Het idee voor Parklif/ve Festival ontstond in de coronatijd. “Vorig jaar konden we binnen niet veel organiseren, maar buiten was meer mogelijk,” begint Bob. “Achter ons theater hebben we een park waar we eigenlijk meer gebruik van wilden maken. Eén plus één werd al gauw samen twee. De eerste editie van Parklif/ve Festival was een enorm succes. Daarom vonden we het dit jaar hoog tijd voor een tweede editie!”

Superlekker weer en leuke activiteiten

Na drie weken gesloten te zijn geweest in verband met de zomervakantie, kijkt Bob er ontzettend naar uit om weer publiek te mogen ontvangen. “Het wordt deze week super lekker weer, de buitenbar staat klaar… Wat wil je nog meer? Ja, leuke activiteiten misschien. En die hebben we natuurlijk ook! Het programma zit bomvol jeugdactiviteiten met waterpret, knutselactiviteiten, een natuurworkshop, dansworkshops, theaterworkshops en voorstellingen. En natuurlijk is er ook voor volwassenen genoeg te doen. We hebben een danstuin, een pubquiz, Guido Weijers, Arjan Kleton, Lazy Sunday… Wij kijken er enorm naar uit kom jullie te ontvangen!” Roept Bob.

Parklif/ve Festival is t/m zondag 14 augustus te bezoeken in het park achter Theater Koningshof. Elke dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. “Voor sommige activiteiten moet je een kaartje kopen, voor andere activiteiten niet. Kijk vooral even op www.theaterkoningshof.nl/agenda voor het volledige programma. Wij staan met het hele team klaar voor Parklif/ve en werken er hard aan om een geweldig programma neer te zetten!”

Parklif/ve Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Maassluis, Fonds Schiedam Vlaardingen en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wil jij Parklif/ve bezoeken? Houd er dan rekening mee dat het een pin-only festival is!

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →