Categorieën

Service

Piek met Maassluizers in GGD-teststraten

Piek met Maassluizers in GGD-teststraten
Gezond

Piek met Maassluizers in GGD-teststraten

  • Redactie
  • 05-03-2021
  • Gezond
Piek met Maassluizers in GGD-teststraten

Foto: Paul Meuldijk


MAASSLUIS – Nog niet eerder dit jaar legden zo veel inwoners van Maassluis bij de GGD een Coronatest af als afgelopen week. 482 Inwoners van onze stad gingen naar een van de teststraten om zeker te weten al dan niet besmet te zijn met het virus. De voorafgaande week waren dat 439 mensen en de week daarvoor 239 mensen.

Het recordaantal Maassluizers dat zich liet testen stond dit jaar op 459, in week 1. In de laatste week van 2020 waren er nog meer mensen die zich met een wattenstaafje lieten onderzoeken: 564. De grootste toeloop kregen de teststraten van inwoners van Maassluis in de week voor Kerstmis met 692 tests.

De uitslag van de test liet afgelopen week vast minder mensen schrikken dan in de week daarvoor: 38 mensen kregen te horen dat zij besmet waren, terwijl dat er in de week tot 21 februari zestig waren. In de weken daarvoor lag het aantal positieve tests onder de 38. Het weekrecord ligt op 143 infecties in een week eind oktober.

Daarmee bleek afgelopen week 7,9 procent van de mensen die zich lieten testen besmet. Dat percentage ligt fors lager dan in eerdere weken.