Categorieën

Service

Plant een (gratis) miniboom in uw tuin  

Plant een (gratis) miniboom in uw tuin  
Nieuws

Plant een (gratis) miniboom in uw tuin  

  • Redactie
  • 13-02-2023
  • Nieuws
Plant een (gratis) miniboom in uw tuin  
MAASSLUIS - Afgelopen zaterdag waren de Duurzame Maassluizers druk in de weer met het oogsten van miniboompjes om ze daarna bij het Duurzaamheidscentrum te kunnen uitdelen aan stadsgenoten met een tuin.

De Duurzame Maassluizers zijn een groep proactieve inwoners op het gebied van energiebesparing, zwerfafvalvrije stad, meer groen en biodiversiteit. Het afgelopen jaar zijn 340 stuks nieuwe bomen aangeplant door de gemeente. Een goed initiatief vindt Duurzame Maassluizers. Om het aantal bomen nog meer uit te breiden heeft de bewonersgroep zich aangemeld voor de actie Meer Bomen Nu. Denise Mulder, wethouder Milieu en Duurzaamheid, hoopt dat met deze actie meer stadsgenoten het groene voorbeeld gaan volgen en zelf ook (mini)bomen gaan neerzetten in hun tuin: "Het klimaat verandert en de zomers worden warmer en droger. Bomen helpen om hittestress tegen te gaan, geven ons schaduw en verkoeling." 

Tweede kans voor jonge boompjes 

Meer Bomen Nu is al een paar jaar actief in heel Nederland met het oogsten van zaailingen. Deze jonge boompjes worden vaak verwijderd, omdat er geen ruimte is om ze uit te laten groeien. Een goede oplossing is om ze een andere bestemming te geven. Op een plek waar ze wél die ruimte krijgen, bijvoorbeeld in een Maassluise tuin! 

Heeft u ruimte om een miniboompje op te laten groeien in uw tuin?   Kom dan vrijdag 17 februari tussen 16.00 en 17.00 uur een boompje ophalen bij het Duurzaamheidscentrum Maassluis (Dr. Albert Schweitzerdreef 433).