Categorieën

Service

Prijsuitreiking modeltrekschuitjes op De Westhoek

Prijsuitreiking modeltrekschuitjes op De Westhoek
Onderwijs

Prijsuitreiking modeltrekschuitjes op De Westhoek

  • Redactie
  • 14-09-2021
  • Onderwijs
Prijsuitreiking modeltrekschuitjes op De Westhoek
MAASSLUIS - Een speciale dag op IKC de Westhoek vrijdag 17 september. Burgemeester Edo Haan komt langs voor de prijsuitreiking aan de drie winnende leerlingen, die de bouwpakketjes van de Maassluise trekschuit op school hebben gemaakt. Alle veertig kinderen zullen een oorkonde en een verassing krijgen uit handen van Frank Baart, voorzitter van ‘Zorg en Vlijt’.

Op 6 maart 2020 heeft de burgemeester de pakketjes uitgedeeld bij de toen in aanbouw zijnde trekschuit in de historische scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’. In verband met Corona konden de eindresultaten pas een jaar later ingeleverd worden. Deze zomer zijn de mini trekschuitjes tentoongesteld in Museum Maassluis en konden bezoekers beoordelen welk model het best gebouwd of het mooist versierd was. Een jury bestaande uit Ella Steehouwer (Museum Maassluis), Paul Welagen (werfbaas bouwteam) Carla van Es en Kees Tempelaars (modelbouw trekschuit) had tenslotte het laatste woord.

Volgend jaar hoopt ‘Zorg en Vlijt’ dit project op meerdere basisscholen in de regio  (Maassluis, Midden Delfland, Vlaardingen, Schiedam en Delft) te kunnen aanbieden en hiermee extra belangstelling te creëren voor historische trekschuiten en trekvaarten: 'De Intercity van de Gouden Eeuw'.