Categorieën

Service

Regenboogvlag wappert op dak van stadhuis

Regenboogvlag wappert op dak van stadhuis
Nieuws

Regenboogvlag wappert op dak van stadhuis

  • Redactie
  • 17-05-2024
  • Nieuws
Regenboogvlag wappert op dak van stadhuis

Wethouder Sjoerd Kuiper, Richel Koster en Marco van Schie-Smit (Foto: Gemeente Maassluis)

MAASSLUIS - Ter ere van de Internationale Dag Tegen Homo-, Lesbo- Bi-, Trans- en Interseksfobie (IDAHOBIT) op 17 mei, hees wethouder Sjoerd Kuiper, die onder andere inclusie in zijn portefeuille heeft, vanmorgen vroeg de regenboogvlag op het stadhuis, samen met de initiatiefnemers van het sinds kort actieve Regenboog Platform Maassluis.

Het Regenboog Platform Maassluis is opgericht na een oproep van het college van burgemeester en wethouders. Begin dit jaar zijn Richel Koster, Marco van Schie-Smit en Soes Dijk van start gegaan met het opzetten van een programma om als organisatie naar buiten te kunnen treden en evenementen te gaan organiseren.

,,Zo hebben wij als eerste officiële actie een krans gelegd op 4 mei tijdens dodenherdenking", vertelt Richel Koster. ,,Het is de bedoeling dat we vaker zichtbaar zullen zijn in de stad en aanhaken bij grote evenementen, zoals ons stadsfeest de Furieade.”

,,Gedurende het jaar zetten wij ons in voor de regenbooggemeenschap in Maassluis”, gaat Marco van Schie-Smit verder. ,,We hebben als platform drie speerpunten. Zo willen we veiligheid voor de gemeenschap creëren, vinden we het belangrijk dat je mag zijn wie je bent en dat je je zo ook mag presenteren naar de buitenwereld en sluiten we inderdaad aan bij evenementen in de stad.”

Platform ontstaan na oproep

Wethouder Sjoerd Kuiper is enthousiast over het Regenboog Platform Maassluis, dat is ontstaan na een oproep vanuit de gemeente om mee te denken over de manier waar Maassluis zich kan presenteren als regenbooggemeente. ,,Daar is dit platform uit voortgekomen en dat is hartstikke mooi. Wij juichen dit initiatief als college van harte toe. Door vandaag de regenboogvlag te hijsen laten we zien dat we het platform omarmen en ondersteunen. In een ideaal Maassluis mag je zijn wie je bent en houden van wie je wil.”

Het Regenboog Platform Maassluis organiseert vanaf de laatste zondag in mei maandelijks een ontspannen themamiddag, dan wel avond, dat plaatsvindt in Theater Koningshof. Deze dagen zijn voor iedereen die behoefte heeft aan LGBTQ+ gerelateerd sociaal contact. Ook zal het platform zichtbaar zijn in Maassluis bij evenementen en op dagen zoals Coming Out Day en Paarse Vrijdag. Verder zijn er mogelijkheden tot individuele gesprekken op afspraak.