Categorieën

Service

Roeland van Reem exposeert in het Douanehuisje

Roeland van Reem exposeert in het Douanehuisje
Uit

Roeland van Reem exposeert in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 06-08-2021
  • Uit
Roeland van Reem exposeert in het Douanehuisje

Kunstwerk van Roeland van Reem

MAASSLUIS - Roeland van Reem exposeert met een tentoonstelling van bloemstillevens en miniatuurschilderijen in de maand augustus in het Douanehuisje in Maassluis. De kunstenaar schildert met olieverf op linnen of paneel.

Veel van het werk van kunstenaar Roeland van Reem komt tot stand in zijn atelier, maar in de zomermaanden is hij regelmatig schilderend te vinden in de polders van Maasland. Van Reem schildert voornamelijk vanuit het geheugen. Zo wordt een bos bloemen, een landschap of een foto van een landschap zeer intensief, maar selectief bekeken. De bedoeling is dat de voornaamste elementen van het te schilderen onderwerp in het geheugen wordt gegrift. Daarna werkt de kunstenaar geheel vanuit het geheugen en de verbeelding waardoor er veel ruimte ontstaat voor spontaniteit en een meer persoonlijke (kleur-)registratie.

Voor de verdere ontwikkeling van zijn landschappen heeft Van Reem diverse workshops gevolgd bij Roos Schuring en Gerard van de Weerd. Regelmatig exposeert de kunstenaar in het land, bovendien is hij lid van Stichting Maassluise Kunstenaars en het Westlands kunstcollectief WIT.

Openingstijden

De expositie van Roeland van Reem is van zaterdag 7 augustus tot en met zondag 29 augustus gratis te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of [email protected].