Categorieën

Service

Speeltuin Jan van Galenstraat 'rookvrij'

Speeltuin Jan van Galenstraat 'rookvrij'
Nieuws

Speeltuin Jan van Galenstraat 'rookvrij'

  • Redactie
  • 31-03-2022
  • Nieuws
Speeltuin Jan van Galenstraat 'rookvrij'

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Na de schoolpleinen en natuurspeeltuin Avonturis is nu de eerste speeltuin in de stad aan de beurt om rookvrij te worden. Kinderen die niet beginnen met roken, leven gemiddeld 10 jaar langer. En als kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving is de kans veel groter dat zij nooit beginnen met roken. Daarom werkt de gemeente Maassluis aan een Rookvrije Generatie.

In de zomer van 2021 heeft het college de uitvoeringsagenda ‘Samen gezond Maassluis’ vastgesteld. Hierin staat dat we ons de komende jaren gaan inzetten voor een gezonder Maassluis. De thema’s Rookvrije Generatie, gezond gewicht en het verminderen van alcoholgebruik zijn daarbij het belangrijkst. Wethouder Fred Voskamp: ,,De gemeente zet zich samen met partners in voor een Maassluis waar iedereen gezond kan opgroeien. Een rookvrije omgeving is daarin van essentieel belang. Om die reden maken wij ons hard voor een Rookvrije Generatie.”

De schoolpleinen en natuurspeeltuin Avonturis zijn als eerste rookvrij geworden. Nu is de eerste speeltuin in de stad aan de beurt om rookvrij te worden gemaakt. Het doel is dat uiteindelijk alle speeltuinen in de stad rookvrij worden. Daarin werken de gemeente samen met Maasdelta, want een deel van de speeltuinen is van hen. 

De speeltuin aan de Jan van Galenstraat is gekozen als eerste rookvrije speeltuin in de stad, vanwege de grote betrokkenheid van de buurtbewoners. Op 30 maart is de stoeptegel van de Rookvrije Generatie door wethouder Voskamp in aanwezigheid van de buurtbewoners en kinderen geplaatst.