Categorieën

Service

Stadsbedrijf ruimt bladafval op

Stadsbedrijf ruimt bladafval op
Nieuws

Stadsbedrijf ruimt bladafval op

  • Redactie
  • 26-11-2020
  • Nieuws
Stadsbedrijf ruimt bladafval op
MAASSLUIS - Vanaf de maand november verliezen de bomen hun bladeren. Stadsbedrijf ruimt in deze tijd van het jaar het bladafval op. Dat is nodig want afgevallen bladeren kunnen gladheid veroorzaken. Maar niet alle bladeren hoeven verwijderd te worden, zo meldt de gemeente. Bladeren bevatten namelijk ook voedingstoffen en bieden de grond bescherming tegen kou.

Medewerkers van Stadsbedrijf ruimen afgevallen bladeren op en proberen er zo voor te zorgen dat wegen, fietspaden, trottoirs en andere delen van de openbare ruimte niet glad worden. Daarvoor zet Stadsbedrijf enkele weken extra veegwagens en bladblazers in. Met name deze bladblazers kunnen zorgen voor geluidshinder. Stadsbedrijf probeert de hinder die dit oplevert voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Bladafval uit eigen tuin
Bladeren die zijn gevallen in uw eigen tuin, kunt u kwijt in uw groene minicontainer. Bladafval kunt u ook gratis bij de milieustraat aanbieden. De milieustraat is voorlopig alleen op afspraak open. U kunt hiervoor een afspraak maken via www.maassluis.nl/milieustraat.