Categorieën

Service

Toerist in eigen stad

Toerist in eigen stad
Nieuws

Toerist in eigen stad

  • Redactie
  • 23-02-2022
  • Nieuws
Toerist in eigen stad

Janneke's column

Tussen twee stormen in was ik afgelopen zaterdag een dagje in Goes. Terwijl mijn vriend een gitaar ging uitproberen met een vriend, ging ik met een vriendin het centrum verkennen.

We holden eerst allerlei winkeltjes voorbij. Gewend om wandelingen te maken, maar vergeten hoe winkelen ook alweer werkt. Een tijdje later hadden we het ‘goede’ tempo weer te pakken. Rustig aan, leuke etalages bekijken en winkels binnenstappen. Nooit gedacht dat ik ooit opnieuw moest leren winkelen.

En we namen de tijd om om ons heen te kijken. We zagen het ene na het andere mooie geveltje, straatje, doorkijkje en liepen langs het haventje van Goes. Toen dacht ik ineens: dat heeft Maassluis ook allemaal!

In onze eigen stad valt het soms niet meer op, herken je dat? Als je dan weer eens gehaast naar de supermarkt fietst, valt je oog echt niet op dat ene leuke geveltje dat je onderweg tegenkomt. Het was voor mij wel een herinnering om ook dan om me heen te blijven kijken. Of misschien: juist dan!

Misschien toch maar eens als een toerist door mijn eigen stad lopen. Zonde om allerlei parels te missen, toch?

Janneke's column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Mijn schrijfsels lees je in deze wekelijks terugkerende rubriek: Janneke's column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.