Categorieën

Service

Tweede bewoner De Tweemaster overleden aan coronavirus

Tweede bewoner De Tweemaster overleden aan coronavirus
Gezond

Tweede bewoner De Tweemaster overleden aan coronavirus

  • Redactie
  • 02-07-2020
  • Gezond
Tweede bewoner De Tweemaster overleden aan coronavirus
MAASSLUIS – Een tweede bewoner van verpleeghuis De Tweemaster is overleden aan het coronavirus, dat meldt Argos Zorggroep. Er zijn onder de bewoners geen nieuwe besmettingen meer, wel zijn er nieuwe besmettingen geconstateerd onder de medewerkers van het verpleeghuis. In totaal zijn zeventien cliënten en vijftien medewerkers van De Tweemaster besmet met het coronavirus.


Het bron- en contactonderzoek door de GGD is nog niet volledig afgerond. De GGD heeft al wel de eerste conclusies met Argos Zorggroep gedeeld. ,,Hieruit blijkt dat de bron van de uitbraak in De Tweemaster helaas nog niet duidelijk te achterhalen is,” meldt Argos Zorggroep. ,,Het lijkt logisch dat het virus van buitenaf is meegenomen en dit kan op verschillende manieren zijn gebeurd, bijvoorbeeld door bezoek, een vrijwilliger of een medewerker. Elke beweging van buiten naar binnen is immers een potentieel risico op het meebrengen van het virus.”

Voorzorgsmaatregelen 

Het is belangrijk om altijd de voorzorgsmaatregelen te volgen en voldoende afstand te houden, omdat iemand al twee dagen besmettelijk kan zijn voordat de klachten beginnen. ,,De situatie in De Tweemaster onderstreept dus hoe belangrijk het is om allemaal alert te zijn, of je nu medewerker, cliënt, vrijwilliger of bezoeker bent.”

Volgende week einde bezoekstop

,,Op aangeven van de GGD kunnen wij De Tweemaster, inclusief de dagbesteding, op dinsdag 7 juli weer openen. Woonzorggroep De Ever is in quarantaine en blijft nog tijdelijk gesloten. Uit voorzorg en volgens de richtlijnen van het RIVM zijn woonzorggroepen De Elbe en De Klipper ook in quarantaine i.v.m. één positieve testuitslag bij een medewerker. Wij verwachten deze drie woonzorggroepen op maandag 13 juli weer te kunnen openen voor bezoek.” Voorwaarde voor de opening is dat er géén nieuwe positieve testuitslagen meer binnenkomen. ,,Bij een positieve testuitslag nemen wij geen risico en zullen wij De Tweemaster op een later moment openen. Hiermee volgen wij het advies van de GGD en microbiologen van het Franciscus ziekenhuis.”