Categorieën

Service

Tweemaal brons voor judoka’s Mahorokan bij NK

Tweemaal brons voor judoka’s Mahorokan bij NK
Sport

Tweemaal brons voor judoka’s Mahorokan bij NK

  • Redactie
  • 05-07-2022
  • Sport
Tweemaal brons voor judoka’s Mahorokan bij NK
MAASSLUIS/DEN HAAG - Op zaterdag 2 juli vonden in de Topsporthal in Den Haag de Nederlandse kampioenschappen plaats voor de jeugd tot 18 jaar. Mahorokan had via de districtskampioenschappen een 10-tal judoka’s die zich hiervoor geplaatst hadden.

In de klasse +90 kg draaide Faisal Engel een sterk toernooi. In de kwartfinale liet hij zich met een waza ari voorsprong toch verrassen waardoor hij in de herkansingen kwam. Hierin draaide hij goed waardoor hij uiteindelijk de bronzen NK medaille mee naar huis mocht nemen. Joshua de Lange vocht na zijn deelname aan de EK tijdelijk een gewichtsklasse hoger. Hierin trof hij al direct zijn grootste concurrent. In de golden score viel het beslissende punt voordelig voor zijn tegenstander. In de herkansingen van de -81 kg was Joshua weer heer en meester met een serie prachtige ippons. Een bronzen NK plak was hiermee het eindresultaat.

Yannick Bosveld startte het toernooi in de klasse -66 kg wat stroef en dit kreeg hij niet van zich afgeworpen. Vooral in de halve finale had er meer voor hem ingezeten. Uiteindelijk eindigde Yannick net buiten het podium op een 5e plaats. Sem de Haan deed het prima in de -90 kg klasse. Hij bereikte ook de strijd om het brons maar moest de winst aan zijn tegenstander laten. Toch een mooie 5e plaats op het NK voor Sem die nog bij de -15 jarigen uitkomt. Gijs van Paassen draaide wat wisselvallig maar bereikte een 7e plaats tot 73 kg bij dit NK. De overige Mahorokan deelnemers kwamen dit keer niet door de voorrondes.