Categorie├źn

Service

Veerpont de Kwakel vanaf vrijdag weer in de vaart

Veerpont de Kwakel vanaf vrijdag weer in de vaart
Nieuws

Veerpont de Kwakel vanaf vrijdag weer in de vaart

  • Redactie
  • 01-07-2020
  • Nieuws
Veerpont de Kwakel vanaf vrijdag weer in de vaart

Fotografie: Vincent van Hoven

REGIO - Vanaf vrijdag 3 juli is veerpont de Kwakel op de Foppenplas weer in de vaart. De start van het seizoen is dit jaar door de coronamaatregelen opgeschoven van april naar juli.

In aangepaste vorm gaat de Kwakel weer varen volgens de reguliere dienstregeling. Om voor de vrijwillige schippers en de bezoekers een veilige overtocht te waarborgen gelden er aangepaste voorwaarden. Zo geldt de 1,5 meter afstand, is er ruimte voor maximaal 5 passagiers, dient er gepast betaald te worden en is er geen wisselgeld beschikbaar.

Capaciteit

De verminderde capaciteit maakt dat er een beperkt aantal passagiers mee kan op het schip. Bij mooi weer kan dit tot langere wachtrijen en –tijden leiden. Bij mooi weer wordt er met nadruk gevraagd om goed te overwegen of u van de dienst gebruik wil maken en anders in te stellen op een eventuele wachttijd. Boswachter Lisa: ,,Wij zijn blij dat de Kwakel in aangepaste vorm weer kan varen. Het vormt een belangrijke en zeer gewaardeerde recreatieve schakel in Midden-Delfland. Om de gezondheid van zowel de schippers als de bezoekers te kunnen waarborgen willen wij u vriendelijk, maar dringend vragen om de aanwijzingen van de schippers op te volgen en de corona-veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.”

Kwakel

Het pontje vaart normaal 170 dagen per jaar op en neer van de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland naar de bosrijke Broekpolder in Vlaardingen, met een tussenstop bij Eetcafé het Jachthuis. Tot en met september vaart De Kwakel elke dag van 11:00 tot 17:50, in oktober alleen in de weekenden.

Meer informatie kunt u vinden op www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/midden-delfland/toegankelijkheid