Categorieën

Service

Verbouwing Theater Koningshof uitgesteld

Verbouwing Theater Koningshof uitgesteld
Nieuws

Verbouwing Theater Koningshof uitgesteld

  • Redactie
  • 03-05-2023
  • Nieuws
Verbouwing Theater Koningshof uitgesteld
MAASSLUIS – Het Maassluise college heeft besloten de verbouwing van Theater Koningshof uit te stellen. Het verblijf van de Kunst en Cultuur Academie in het stadhuis van Maassluis, die na verbouwing naar het theater zou verhuizen, wordt daarmee met een jaar verlengd.

De verhuizing van de Kunst en Cultuur Academie (KCA) naar Theater Koningshof is onderdeel van het plan om van de Koningshof een ‘Bruisend Huis’ te maken. Oorspronkelijk zou de KCA in de zomer van 2021 verhuizen naar de Koningshof. Uiteindelijk kwam de academie, na vertraging, in september 2022 in het stadhuis terecht. Een tijdelijke oplossing.

Die ‘tijdelijke’ oplossing wordt nu met een jaar verlengd. ,,De huurder van de Koningshof (bibliotheek en theater) zijn voorstander van het inhuizen van KCA”, meldt wethouder Corine Bronsveld in een informatiebrief aan de gemeenteraad. ,,Zij willen eerst een duidelijke, inhoudelijke visie zodat helder wordt op welke manier organisaties gaan samenwerken. Een bruisend huis is immers meer dan organisaties bij elkaar in één pand zetten. Het is van het grootste belang om te kijken naar programmering, gezamenlijk exploitatieplan, doelgroepen en bereik om vanuit daar gezamenlijke doelstellingen te formuleren om op die manier het gebouw maximaal te benutten.”

De gemeente heeft geld vrijgemaakt om een extern bureau in te huren dat met de culturele partners vorm gaat geven aan deze ‘inhoudelijke visie’. ,,De start van dit traject was januari 2023, naar verwachting wordt dit rapport in augustus 2023 opgeleverd. Dit geeft ons de mogelijkheid om de uitkomsten van dit advies te verwerken in één ruimtelijke visie en één verbouwing in de zomer van 2024.” Het is nu de bedoeling dat de verbouwing van de Koningshof in juli en augustus van 2024 plaatsvindt. De Kunst en Cultuur Academie kan dan tussen 26 augustus en 30 augustus naar de Koningshof verhuizen.