Categorieën

Service

Verhalen krijgen een stem in DrieMaasHave en De Vloot

Verhalen krijgen een stem in DrieMaasHave en De Vloot
Nieuws

Verhalen krijgen een stem in DrieMaasHave en De Vloot

  • Redactie
  • 22-05-2023
  • Nieuws
Verhalen krijgen een stem in DrieMaasHave en De Vloot

Overhandiging van de foto’s aan DrieMaasHave en De Vloot (Fotografie: Janneke Noordermeer)

MAASSLUIS – Met de overhandiging van foto’s en boeken aan zorgcentra DrieMaasHave en De Vloot, komt het project ‘Verhalende Gezichten van Maassluis’ nu écht tot een eind. ,,Dankzij Mischa en Jan kunnen we het museum naar binnen halen.”

Het project ‘Verhalende Gezichten van Maassluis’ is een initiatief van fotograaf Mischa Koorneef en omvat een boek met 36 indringende, rauwe en artistieke portretten van Sluizers en Maassluizers. Jan Buijsse tekende de bijbehorende, openhartige verhalen over de geschiedenis van Maassluis op. Twintig van deze ‘karakteristieke koppen’ zijn op groot formaat afgebeeld en werden op diverse plekken geëxposeerd.

Een aantal portretten zijn afgelopen week geschonken aan DrieMaasHave en De Vloot in Maassluis. Eerder kreeg ook De Tweemaster foto’s cadeau. Daarmee is het project écht tot een eind gekomen. ,,Ik ben zo blij dat je naar me toe bent gekomen”, zegt Cobi Vester, teamleider welzijn en vrijwilligers bij DrieMaasHave, tegen Mischa. ,,De portretten leiden tot mooie gesprekken. Verhalen krijgen een stem in DrieMaasHave.”

Ook in De Vloot krijgen de portretten een nieuw thuis. ,,Het is zo mooi”, vertelt activiteitenbegeleider Jacqueline Langenberg. ,,Dankzij Mischa en Jan kunnen we het museum naar binnen halen. Zo kunnen ook bewoners die slecht ter been zijn genieten van de prachtige portretten. Ik kan niet anders zeggen dan: heel hartelijk bedankt voor het mooie cadeau!”

Mischa is blij dat de foto’s een mooi, nieuw thuis hebben gekregen. ,,Dit heeft ook Jan altijd gewild. Het is verdrietig dat hij zelf de overhandiging niet meer heeft kunnen doen. Maar het is een eer dat ik dit in zijn nagedachtenis kan doen.”