Categorie├źn

Service

Vissen kunnen binnenkort door de Wateringsesluis

Vissen kunnen binnenkort door de Wateringsesluis
Nieuws

Vissen kunnen binnenkort door de Wateringsesluis

  • Redactie
  • 14-06-2022
  • Nieuws
Vissen kunnen binnenkort door de Wateringsesluis

Foto: Hoogheemraadschap Delfland

MAASSLUIS - Op dit moment wordt er gewerkt aan de Wateringsesluis in Maassluis, dat meldt Hoogheemraadschap Delfland. Onderdelen worden gerenoveerd en de sluis wordt passeerbaar gemaakt voor vissen. ,,Goed voor de waterveiligheid, waterkwaliteit en biodiversiteit."
 
Het Hoogheemraadschap Delfland is verantwoordelijk voor de waterkwaliteit. De gemeente Maassluis past de openbare ruimte bovenop de sluis aan. De bestuurders van Delfland en de gemeente Maassluis brachten vorige week een bezoek aan het project. Hoogheemraad Peter Ouwendijk: ,,Samen met de gemeente Maassluis werken we aan dit project waar waterveiligheid, waterkwaliteit en erfgoed samen komen. Omdat de Wateringsesluis in een primaire kering ligt is het belangrijk dat we de waterveiligheid kunnen garanderen. Uit het onderzoek, dat voorafgaand is gedaan, blijkt dat de sluis veilig is. Deze werkzaamheden zorgen ervoor dat de sluis weer toekomstbestendig is.’

Het komt de waterkwaliteit en biodiversiteit ten goede dat de sluis passeerbaar wordt gemaakt voor vissen, zo vergroot hun leefgebied. Vooral de glasaal (paling) gaat hiervan gebruik maken. Vissen kunnen straks veilig vanuit de haven via de Middelvliet en het boezemstelsel het hele gebied van Delfland in. De Wateringsesluis bestaat al vanaf de 14e eeuw en heeft de status van Gemeentelijk monument.