Categorieën

Service

Vluchtelingen vinden hun weg in Maassluis

Vluchtelingen vinden hun weg in Maassluis
Nieuws

Vluchtelingen vinden hun weg in Maassluis

  • Redactie
  • 02-03-2022
  • Nieuws
Vluchtelingen vinden hun weg in Maassluis

Wethouder Fred Voskamp houdt samen met de vluchtelingen Maassluis schoon. (Fotograaf: Dennis Wisse)

MAASSLUIS - De bijna 70 vluchtelingen die in de tijdelijke noodopvang aan de haven wachten op een veilige toekomst, vinden goed hun weg in Maassluis. Dat is vooral te danken aan de inzet van een groep van ruim 70 vrijwilligers die de vluchtelingen op weg helpen.

Maandagochtend hebben de vluchtelingen samen met de mensen van buurtpreventie en in aanwezigheid van wethouder Fred Voskamp papier geprikt. Ook helpen de vluchtelingen bij het onderhoud aan natuurspeeltuin Avonturis. Zij ondersteunen de beheerder met snoeien, sjouwen en schoonmaken. De vluchtelingen willen op deze manier bijdragen aan Maassluis en iets terugdoen voor de stad. Volgens wethouder Voskamp is het goed om te zien dat de vluchtelingen 'meedoen in Maassluis en op een hartverwarmende manier worden begeleid'.

Taal leren
Onder leiding van coördinator Peter den Boer zorgt een grote groep vrijwilligers dat de vluchtelingen kunnen werken aan hun fysieke gezondheid. Zij kunnen sporten en voetballen regelmatig samen met kinderen uit de buurt op één van de sportveldjes. Ook voor creatieve vluchtelingen is er aandacht. Zij kunnen onder andere meedoen aan schilderen en houtbewerking. Daarnaast leren de vluchtelingen de Nederlandse taal zodat zij nog beter mee kunnen doen in de samenleving.

Oog voor mensen
Sjoerd Kuiper, coördinerend wethouder voor de noodopvang, is onder de indruk van de inzet van alle vrijwilligers. ,,Het is fantastisch om te zien hoe de Maassluizers zich inzetten voor de vluchtelingen en dat jeugd door sport de verbinding zoekt. Zo laat Maassluis op een mooie manier zien dat het oog heeft voor de mensen. Zo zijn wij samen Maassluis!", zegt Kuiper.