Categorieën

Service

Wat doet een incassobureau?

Wat doet een incassobureau?
Nieuws

Wat doet een incassobureau?

  • Redactie
  • 16-08-2021
  • Nieuws
Wat doet een incassobureau?
Iedereen kent de situatie wel: je moet nog geld van iemand krijgen, maar die blijft de terugbetaling maar uitstellen. Wanneer het om je beste vriend gaat die je nog 20 euro verschuldigd is, dan maak je daar niet veel spel van. Wanneer het echter over grotere bedragen gaat, zoals bij de bouw van een huis of de verkoop van een tweedehandsauto, dan ben je niet gerust tot je het geld effectief hebt.

Je kunt niet zomaar nemen waar je recht op hebt
Hoewel de situatie vaak zenuwslopend wordt voor de schuldeiser, kan en mag je zelf nooit ingrijpen. Wanneer de gemoederen verhit raken, dan willen velen gewoon nemen waar ze recht op hebben. Dit is echter een strafbaar feit, dus doe zoiets nooit.

Wanneer iemand je nog geld verschuldigd is, maar diegene kan of wil het niet betalen, dan moeten er gerechtelijke stappen gezet worden. Voor een gewone burger, maar ook voor grote bedrijven kan dit een hele opgave zijn.

De wet is vrij ingewikkeld, dus juristen en / of advocaten zal je zeker nodig hebben. Aan de andere kant is er ook nog de deurwaarder. Dit is de enige persoon die binnen het wettelijke kader een invordering mag uitvoeren. Een deurwaarder kan letterlijk bij de schuldenaar naar binnen wandelen, om bepaalde eigendommen aan te slaan en te verkopen.

Laat je helpen door professionals
Zelf de juiste juristen en een deurwaarder selecteren is een hele klus. Je moet aan de ene kant de juiste mensen kunnen vinden, maar ze moeten ook nog eens de tijd hebben en bereid zijn om jouw zaak aan te nemen. Gelukkig bestaat er zoiets als incassobureau Rotterdam. Zo’n bureau bestaat uit verschillende specialisten, die voldoende kennis hebben van zaken om jouw incasso tot een goed einde te brengen.

Een incassobureau werkt samen met verschillende partners, zoals juristen en deurwaarders. Daardoor hoef je zelf niet langer op zoek te gaan naar de geschikte personen om jouw geld te innen. Bovendien kunnen ze iedereen helpen, of het nu om kleine of grotere bedragen gaat. Doordat een incassobureau met verschillende specialisten samenwerkt, zijn ze ook in staat om grotere cases aan te nemen. Een incassobureau kan daarom niet alleen samenwerken met particulieren, maar net zo goed met grote bedrijven.

Wanneer is een incassobureau zinvol?
Voor de meeste schulden zal een incassobureau zinvol zijn. Particulieren beschikken meestal niet over de juiste kennis om de zaak tot een goed einde te brengen, terwijl bedrijven er veelal gewoon geen tijd voor hebben. Ook voor het innen van kleine bedragen kan een incassobureau zinvol zijn. Een incassobureau heeft namelijk verschillende succesvolle manieren om geld te incasseren. In 85% van de gevallen betaalt een debiteur al in de minnelijke fase (nog voordat er een gerechtelijke traject is opgestart).

De enige uitzondering wanneer het niet aan te raden is om een incassobureau in te schakelen, is voor erg kleine bedragen. Het bureau zelf zal namelijk ook moeten worden vergoed. Als je voor bijvoorbeeld 200 euro een juridische zaak wilt aanspannen, dan moet je weten dat je vaak al meer zult betalen aan advocaten alleen.

Daarom zou ik je aanraden om je goed te laten informeren voor je daadwerkelijk gerechtelijke stappen zet. Voor grote bedragen van enkele duizenden euro’s moet je natuurlijk niet twijfelen, maar anders denk je beter twee keer na.