Categorieën

Service

Wereld Alzheimer Dag: Samen op Pad

Wereld Alzheimer Dag: Samen op Pad
Gezond

Wereld Alzheimer Dag: Samen op Pad

  • Redactie
  • 07-09-2022
  • Gezond
Wereld Alzheimer Dag: Samen op Pad
MAASSLUIS - Op woensdag 21 september wordt overal ter wereld stilgestaan bij de gevolgen van dementie, ook in onze regio. Alzheimer Nederland organiseert op die dag in Maassluis verschillende activiteiten.

We willen in onze regio samen op pad naar een dementievriendelijke samenleving. Dat gebeurt ten eerste door actief verspreiden van informatie en aangaan van gesprekken. Iedereen moet onder ogen zien dat dementie een toenemend probleem is dat binnenkort een op de vijf mensen zal treffen. Al die duizenden mensen met dementie in onze regio verdienen begrip, acceptatie en steun om mee te blijven doen.

In Maassluis worden de activiteiten al gestart op dinsdagavond 20 september. In het Alzheimer Café wordt dan een programma georganiseerd met het thema ‘Elkaar ontmoeten op Wereld Alzheimer dag, Samen op weg’ met Vitaliteitscoach Mariëlle van Santen. Plaats: In Brasserie Midscheeps van De Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis; tijd: vanaf 19:00 uur, programma start om 19:30 uur. Op woensdag 21 september staan in Maassluis informatiestands in de bibliotheek (bij Koningshoek, Uiverlaan 18) en bij Boekhandel Het Keizerrijk (in het Stadshart, Noordvliet NZ 27). Tijden: 11:00 – 16:30. Kom daar langs voor informatie en een praatje! Ook is daar aandacht voor literatuur rond het thema dementie.