Categorieën

Service

Wereldkampioen straatvoetbal op IKC De Kindertuin

Wereldkampioen straatvoetbal op IKC De Kindertuin
Onderwijs

Wereldkampioen straatvoetbal op IKC De Kindertuin

  • Redactie
  • 13-10-2021
  • Onderwijs
Wereldkampioen straatvoetbal op IKC De Kindertuin

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Alle basisscholen in Maassluis hebben in september 2021 een informatiepakket ontvangen over het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hiermee lootten ze automatisch mee met een meet & greet met de wereldkampioen straatvoetbal. De kinderen van groep 8 van IKC De Kindertuin konden hun geluk niet op. Zij kregen de kans om een Panna Knock Out wedstrijd te spelen tegen Nasser El Jackson, tweevoudig wereldkampioen groundmoves (straatvoetbal).

Tilburger Nasser El Jackson is weliswaar wereldberoemd om zijn onnavolgbare trucs met de bal, maar hij wil meer bereiken dan dat. De straatvoetballer is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen die in armoede opgroeien. Die gezinnen kunnen de kosten voor de hobby’s en passies van hun kinderen niet of nauwelijks bekostigen.

Inspireren
Nasser El Jackson zelf is blij dat hij dit kan doen. Hij leerde het voetbal vanzelfsprekend op straat en heeft er nu zijn missie van gemaakt om kinderen uit te dagen en te inspireren, met de bal als gereedschap. Dat hij tweevoudig wereldkampioen is, doet dan niet ter zake. ,,Ik wil niet zo gezien worden. Wat ik nu doe, vind ik veel belangrijker. Ik wil kinderen laten genieten en met sport en cultuur inspireren.”

Sporten geeft plezier
Wethouder Sjoerd Kuiper: ,,Als je ziet hoeveel plezier deze kinderen beleven aan sporten, dat gunnen we alle kinderen. Ieder kind, ongeacht de financiële situatie, moet kunnen sporten en kennismaken met kunst en cultuur.”

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De gemeente, het Jeugdfonds en Stroomopwaarts willen daar graag verandering in brengen. Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen. Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds op www.jeugdfondssportencultuur.nl. Op de website van Stroomopwaarts www.stroomopwaarts.nl/kinderen staat meer informatie over de overige kind-regelingen.