Categorie├źn

Service

Wethouders openen vernieuwde kades

Wethouders openen vernieuwde kades
Nieuws

Wethouders openen vernieuwde kades

  • Redactie
  • 11-06-2020
  • Nieuws
Wethouders openen vernieuwde kades

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Wethouders Corine Bronsveld en Fred Voskamp hebben op donderdag 11 juni het opnieuw ingerichte gebied aan de Burgemeester de Jonghkade en de Burgemeester van der Lelykade geopend. Zij deden dit symbolisch met de onthulling van een replica-beeld dat onderdeel is van de Boeiende Route.

,,Heel fijn dat dit prachtige stukje Maassluis weer voor iedereen bereikbaar is," zei wethouder Bronsveld na afloop van de onthulling. ,,Naast de herinrichting van de beide kades, is ook de Boeiende Route deels in ere hersteld. Dat doet mijn Maassluise hart goed, want de beelden op deze route heb ik altijd heel bijzonder gevonden."

Herinrichting

,,Eind vorig jaar is een start gemaakt met de herinrichting van de Burgemeester de Jonghkade en de Burgemeester van der Lelykade," vertelt wethouder Voskamp. ,,Doel was om er een gebied van te maken waar zowel inwoners van Maassluis als bezoekers graag vertoeven. Je hoeft maar een blik te werpen om te zien dat dát uitstekend gelukt is."

Boeiende Route

De Boeiende Route die vanuit de binnenstad langs de kades en de Nieuwe Waterweg loopt, had voorheen vier beelden. Omdat deze in slechte staat verkeerden, zijn ze eind 2019 verwijderd. Een bedrijf uit Maassluis heeft een 3D-print gemaakt van het eerste en het laatste beeld van de Route. En kunstenares Friedie Kloen - die de originele beelden heeft gemaakt - heeft de kunststof replica’s vervolgens met speciale verf beschilderd, zodat ze er net zo uitzien als de oorspronkelijke houten beelden. 

De replica’s staan op de kruising van de Burgemeester van der Lelykade en de Burgemeester de Jonghkade, en op De Wip.