Categorieën

Service

Wie heeft de mooiste regenbestendige voortuin van Maassluis?

Wie heeft de mooiste regenbestendige voortuin van Maassluis?
Nieuws

Wie heeft de mooiste regenbestendige voortuin van Maassluis?

  • Redactie
  • 18-06-2020
  • Nieuws
Wie heeft de mooiste regenbestendige voortuin van Maassluis?
MAASSLUIS - Het klimaat verandert. Droge, hete zomers en hevige, zware regenbuien zijn inmiddels geen uitzondering meer. Wat betreft die grote regenbuien kent het rioolstelsel zijn grenzen om hemelwater af te voeren. Daarom zet de gemeente steeds meer in op het eerst opvangen en bewaren van het water.

Het rioolstelsel wordt dan minder belast en het bewaarde water kan worden gebruikt om droge gebieden te  voorzien van water. Ook Maassluizers kunnen hier aan meedoen, door zelf zo veel mogelijk water op te vangen in de eigen tuin. Alles wat u doet telt!

Prijsvraag

Een regenbestendige tuin vermindert niet alleen de kans op wateroverlast, het vergroot de biodiversiteit van uw tuin en ziet er ook nog eens mooi uit. Dat ziet de gemeente graag in Maassluis. Vandaar ook dat de gemeente een prijsvraag uitschrijft. Wie heeft de mooiste regenbestendige (Rainproof) voortuin van Maassluis? De prijsvraag loopt tot en met 31 augustus.

Waardebonnen

Heeft u een mooie, Rainproof voortuin, doe dan mee! De hoofdprijs is een waardebon van 250 euro. Verder vallen er nog vier andere bonnen ter waarde 100 euro, 75 euro, 50 euro en 25 euro te verdienen. Ze kunnen worden besteed in een tuincentrum naar keuze.

Hoe kunt u meedoen?

Meedoen? Stuur een e-mail naar [email protected] en leg uit waarom uw voortuin een prijs verdient. Vertel wat u allemaal heeft gedaan om uw voortuin Rainproof te maken én stuur ook een aantal foto’s mee. Als u met uw voortuin in de prijzen bent gevallen, wordt u in september gebeld. Kijk voor meer informatie op www.maassluis.nl/rainproof. Veel succes!