Categorieën

Service

Zing uit volle borst mee met het Meezingspektakel!

Zing uit volle borst mee met het Meezingspektakel!
Uit

Zing uit volle borst mee met het Meezingspektakel!

  • Redactie
  • 23-06-2023
  • Uit
Zing uit volle borst mee met het Meezingspektakel!
MAASSLUIS - Vanavond, vrijdagavond 23 juni, is het Meezingspektakel weer in Maassluis! Dit jaarlijks terugkerend muzikaal evenement is nu op het parkeerterrein tussen het Schuurkerkje en de P.C. Hooftlaan en altijd als het Varend Corso overnacht in Maassluis. Na het aanmeren van de Corsoboten in het centrum van Maassluis kan het publiek deze boten bewonderen en daarna meteen door naar het feestterrein om met elkaar uit volle borst mee te zingen met de koren.

Het grote koor is samengesteld uit het Waterwegkoor Maassluis o.l.v. dirigent Jan Wilmer, het koor de Hoekse tranentrekkers o.l.v. dirigent Paula van Wanrooy en het meezingkoor De Westlanders. De presentatie is in handen van Kirsten van Schaik. Vanaf 20.00 uur is er de warming-up met zangeres Annemarie Boekelman en vanaf 21.00 uur gaat het spektakel los op het plein. Om 22.30 uur is er de Afterparty.

Historie Het Meezingspektakel
“Maassluis Vol-Koren” vond zijn oorsprong in een walactiviteit van het Varend Corso bij Partycentrum Vlietzight in Maasland. Daar waren verschillende koren uitgenodigd om tezamen de toeschouwers te vermaken tijdens het afmeren van de Corsoboten. Op verzoek van Stichting Promotie Maassluis werd het toen nog Smartlappenkoor Maassluis uitgenodigd om op de Markt in Maassluis na afloop nog wat gezellige liedjes ten gehore te brengen. Er gingen vanaf Maasland ook zangers en zangeressen van de andere koren mee naar Maassluis. Van tevoren aangekondigd, was er al heel wat publiek op de been en werd er gezongen vanaf een eenvoudige podiumwagen. Daarop werd bijzonder enthousiast gereageerd en zie, het jaar daarna kreeg dit weer een groter vervolg. Het succes begon steeds grotere vormen aan te nemen en de gemeente Maassluis nam het besluit dat er naar het parkeerterrein achter de Nieuwstraat verhuisd moest worden. Dat stuitte in het begin op veel bezwaar, maar bleek naderhand een prima oplossing.

In het eerste jaar op deze nieuwe locatie bleken duizenden Maassluizers en velen van daarbuiten de weg naar het gezellig aangeklede parkeerterrein te hebben gevonden. Dit resulteert al jaren in een geweldig evenement, dat zijn weerga in de omgeving niet kent. Ook de later ingevoerde ‘afterparty’ is niet meer weg te denken in het geheel. Door een vernieuwd evenementenbeleid van de gemeente Maassluis is er dit jaar gekozen voor het parkeerterrein bij het Schuurkerkje. Vlakbij de vlieten waar de corsoboten aangemeerd liggen. Kom na het bezichtigen van de schitterende en kleurrijk versierde boten naar het Schanseiland om gezellig mee te zingen met bekende liedjes zoals Deliha, Kleine café aan de haven en natuurlijk You’ll never walk alone enz. Het belooft een weergaloze avond te worden.