Beelden van gijzeling supermarktmedewerkers

17-11-2020 112 Redactie

MAASSLUIS – In Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht besteed aan de gewapende overval van de Lidl op zaterdag 4 januari. Op bewakingsbeelden die in het opsporingsprogramma te zien waren, is goed te zien hoe de verdachten die zaterdagavond te werk zijn gegaan.

In Opsporing Verzocht wordt gesproken van een ‘uiterst georganiseerde overval’. Kort voor sluitingstijd wordt zogenaamd gebruik gemaakt van het bezoekerstoilet en laten zich insluiten in de winkel. De politie sluit niet uit dat dezelfde dadergroep ook verantwoordelijk is voor andere overvallen op Lidl-filialen.

Gijzelen

Na het sluiten van de winkel, verschijnen de mannen weer in beeld. Ze gaan naar het kantoor, bedreigen en binden de manager vast en halen de kluis leeg. Ook andere medewerkers worden vastgebonden. De inhoud van alle kassalades en kluis verdwijnt in een sporttas.

Vlucht

De daders vluchten richting de Wethouder Smithal, waar ze telefoons van de medewerkers en een pakje Marlboro-sigaretten achterlaten. Vlakbij basisschool Uniek begeeft de sporttas het en blijft een hengsel en wat geld achter.

Signalement 

De overvallers hebben een lichtgetinte huidskleur, zijn zo’n 1.75 tot 1.80 meter lang en spraken Nederlands met een accent. Alle drie de mannen droegen donkere kleding, met name van het merk Nike.

Tips

Deze dadergroep is mogelijk ook verantwoordelijk voor een overval in 2018 op dezelfde supermarkt en/of die op een Lidl-filiaal in Schiedam, ook in 2018. Heeft u een vermoeden wie deze mannen zijn? Geef het door aan de politie. Dat kan via de Opsporingstiplijn via 0800-6070, anoniem via 0800-7000 of via het Team Nationale Inlichtingen, 079-3458999

 

 Gerelateerd