Verdachte van moord op cafébaas langer vast

19-09-2018 112 Redactie

MAASSLUIS/DEN HAAG – De verdachte van de moord op café-eigenaar Lian Boel blijft langer vastzitten. Het Openbaar Ministerie denkt dat verdachte Michael L. gewurgd heeft, meldt Omroep West. Hoewel er geen DNA van de verdachte is gevonden op de hals van Lian Boel, ziet de rechter nog wel ‘een stevige verdenking’.

Lian Boel, eigenaar van café ’t Smitje in Maassluis, werd begin maart dood aangetroffen in een woning in Rijswijk. Uit onderzoek blijkt dat op de hals en ketting van het slachtoffer alleen Boels eigen DNA gevonden is. De 46-jarige bewoner van de woning in Rijswijk, Michael L., ontkent dat hij Boel gewurgd heeft, meldt Omroep West. De verdachte verklaarde dat hij en Boel een woordenwisseling hadden en samen zijn gevallen. De advocaat van L. zei dat het ‘enige wat de verdachte weet dat hij mogelijk op zijn keel is gevallen’.  

Volgens de advocaat van L. is het na zes maanden nog niet duidelijk of Boel door een misdrijf om het leven is gebracht. Het Openbaar Ministerie is van mening dat de Maassluise café-eigenaar is overleden aan een gebroken tongbeen door geweld op zijn hals, meldt Omroep West. Boel had last van hartritmestoornissen, maar al zou het een hartprobleem zijn geweest, het geweld op de hals zou daarvoor hebben plaatsgevonden.

Over verdacht L. wordt nu een psychologisch en psychiatrisch rapport opgemaakt. Daarnaast vind er nog een ‘milieu-onderzoek’ plaats, dat in november klaar is. Binnen drie maanden vindt de volgende zitting plaats. L. blijft tot die tijd in de cel.Gerelateerd