Vluchtelingen in container aangetroffen

07-09-2018 112 Redactie

REGIO - In het Rotterdamse havengebied is vanavond alarm geslagen omdat mensen zich schuil zouden houden in een zeecontainer. Uiteindelijk zijn achttien mensen aangetroffen.  De chauffeur van de vrachtwagen die de container vervoerde is aangehouden.

Dat gebeurde bij Shortsea Terminal aan de Reeweg bij de Eemhaven. Er werd code Grip 1 gegeven. Dat betekent een gecoördineerde regionale incidentbestrijdingsprocedure voor een incident van  afmetingen, waarbij wel extra afstemming tussen de verschillende hulpverleningsdisciplines nodig is. 

Er werden ongeveer twintig ambulances klaargezet om hulp te kunnen verlenen als de zoekactie die na een melding op touw kwam, resultaat had. Lange tijd was onduidelijk waar de specifieke container met de illegalen zich bevond. Door via een telefoon contact te maken met de mensen in de container, kon de bewuste container worden gevonden. Na medische zorg worden de 18 aangetroffen personen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de eenheid Rotterdam.

De chauffeur van de vrachtwagen die de container vervoerde, een 43-jarige man uit Roemenië, is aangehouden. De vrachtwagen met oplegger is meegenomen voor onderzoek.Gerelateerd