Alzheimer Café: Verschillende vormen van Dementie

09-05-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Op dinsdag 15 mei 2018 bent u weer van harte welkom in Het Alzheimer Café Maassluis in Brasserie Midscheeps van De Tweemaster aan het Vondelpark 2 te Maassluis. Het thema van deze avond is “Vormen van Dementie”. Gastspreker van deze avond is ds. J. Driesen, werkzaam als Neuroloog in het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis.

Op deze avond vertelt dhr. Driesen over de verschillende vormen van Dementie. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Deze ziektes tasten de hersenen aan en zorgen voor een geleidelijke achteruitgang van iemands geestelijke gezondheid. De meest voorkomende soorten dementie zijn alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie en Lewy body dementie. Omdat er zoveel verschillende vormen zijn, zal ds. Driesen er een aantal behandelen. Heeft u specifieke vragen? Dan kunt u deze zeker stellen! Het onderwerp “jonge mensen met dementie” wordt ook door de neuroloog besproken. Hier krijgen we in het Alzheimer Café vaak vragen over en hij kan uw vragen goed beatwoorden.

Toegang, koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Maassluis is gratis toegankelijk en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Stichting Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun
partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.

Gerelateerd