Categorieën

Service

Kindergeneeskunde Vlietland ook weg ?

Kindergeneeskunde Vlietland ook weg ?
Nieuws

Kindergeneeskunde Vlietland ook weg ?

  • Redactie
  • 19-10-2015
  • Nieuws
Kindergeneeskunde Vlietland ook weg ?

MAASSLUIS/SCHIEDAM/VLAARDINGEN - VLAARDINGEN – De afgelopen tijd is er de nodige commotie over het verdwijnen van de Kraamafdeling uit het Vlietland ziekenhuis. Het lijkt er nu op dat er meer afdelingen mee zullen verhuizen richting het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Onder het personeel van de afdeling Kindergeneeskunde is er onrust en onbehagen over de mogelijke verplaatsing van ook hun afdeling naar Rotterdam. Officieel is er niets bekend, maar de medewerkers zelf hebben er al één en ander over te horen gekregen. Het Franciscus Vlietland heeft echter een strikt spreekverbod aan de medewerkers richting de pers opgelegd.

Bij de communicatie over de verhuizing van de Kraamafdeling is er bij het de Raad van Bestuur van het fusieziekenhuis ook al het nodige mis gegaan. Zo werd eerst gezegd dat bij de voltooiing  van de A4  op 18 december de zorg in Rotterdam geconcentreerd zou worden. Later liet men weten met de  verloskundigen   in de regio te willen kijken naar optimale geboortezorg en hanteerde men het argument van juist in het Franciscus Gasthuis topklinische zorg te willen en te kunnen leveren.

Volgens een woordvoerder van het Franciscus-Vlietland ziekenhuis vandaag is er officieel nog niets besloten. ,,Een beslissing over de verhuizing van Kraamafdeling, Kindergeneeskunde en Gynaecologie wordt pas laat in 2016 genomen en dan zullen we hierover communiceren’’.

Volgens verschillende bronnen tenslotte is het ook nog niet zeker of de afdeling Spoedeisende Hulp dit lot bespaard zal blijven. Dat de afdelingen Kindergeneeskunde en Gynaecologie meegaan bij een verhuizing van de Kraamafdeling lijkt logisch, gezien de specialisten die bij deze drie afdelingen betrokken zijn.