63% van de ov-haltes in Maassluis volledig toegankelijk

25-07-2019 Nieuws Redactie

Foto: Google streetview

MAASSLUIS – De ov-haltes in Maassluis zijn beter toegankelijk dan aanvankelijk gedacht. ,,We zeggen niet dat we er zijn,’’ meldt het college van burgemeester en wethouders na schriftelijke vragen van de VSP. ,,Maar we staan er beter voor dan in de brief van het METROCOV is aangegeven.’’

Reizigersplatform METROCOV vroeg met een brief aandacht voor de verbetering van de toegankelijkheid van de bushaltes in de gemeente Maassluis. Volgens de HalteScan zou 56% van de haltes in Maassluis nog niet volledig toegankelijk zijn voor mindervaliden en/of mensen met een visuele beperking, waarbij meer dan de helft van de busperrons nog te laag zijn en/of niet voorzien van geleidelijnen.

Toegankelijkheid

Het college van burgemeester en wethouders laat na schriftelijke vragen van VSP weten dat de HalteScan op het moment van de brief van het METROCOV niet het juiste beeld gaf van de toegankelijkheid van ov-haltes in Maassluis. Een aantal haltes die in de scan als gedeeltelijk toegankelijk is bestempeld, zijn al volledig toegankelijk gemaakt. Dat geldt voor de haltes aan de Stadsmolen, Uiverlaan, Mozartlaan en Korte Boonestraat.  

,,Dat maakt dat het percentage niet-toegankelijke haltes in Maassluis geen 56% bedraagt, maar 38%. Van die 38% is 16% gedeeltelijk toegankelijk. Daar is bijvoorbeeld de halte wel verhoogd aangelegd, maar ontbreken nog geleide lijnen. 63% van de haltes is volledig toegankelijk. Daarmee zeggen we niet dat we er zijn, maar we staan er beter voor dan in de brief van het METROCOV is aangegeven.’’

Prioriteit

Het college heeft de ambitie om uiterlijk in 2025 de resterende niet-toegankelijke bushaltes in Maassluis toegankelijk te hebben gemaakt. De haltes aan de Einsteindreef, Van der Waalsdreef en Einthovendreef zullen vanaf de start van de exploitatie van de Hoekse Lijn alleen nog door een nachtbus worden bediend. De prioriteit ligt daarom bij de haltes aan de Stellingmolen (beide richtingen), Rozenlaan (richting Maassluis Centrum) en Westeinde (beide richtingen). Bij die laatste zijn de haltes wel al verhoogd maar dienen er nog geleidelijnen aangebracht te worden.

 

 Gerelateerd