College wil aandelen Stadsherstel aankopen

21-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het college wil aandelen ter waarde van €50.000,- aankopen van het bedrijf Stadsherstel Maassteden BV. Het bedrijf zal onder meer zorg dragen voor het aankopen van met verval en met sloop bedreigde monumenten en de restauratie daarvan. Een raadsvoorstel daartoe wordt volgende week dindsdag besproken in een commissievergadering.

Het bedrijf Stadsherstel Maassteden is opgericht om zich in te zetten voor het herstel en behoud van het historische karakter van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Het bedrijf wil dit doen door het kopen en restaureren van bedreigde monumenten en beeldbepalende panden, de panden een passende bestemming te geven en te exploiteren.

Daarvoor is wel een investering nodig van de drie gemeenten. Stadsherstel kan starten nadat Maassluis €50.000,- aan aandelen afneemt, de gemeente Vlaardingen en Schiedam elk €100.000,- aan aandelen afneemt en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. aandelen aankoopt voor een bedrag van €250.000,-. Het bedrif kan vervolgens eigen vermogen genereren.

Gerelateerd